13 °C Budapest
Man having problem with battery of his vehicle

Itt a hibalista: emiatt romlik el a legtöbb autós járgánya, egyből nem indul tőle az autó

2023. március 23. 08:32

Az esetek felében ugyanazon alkatrész miatt nem indulnak az autók, ez pedig nem más, mint az akkumulátor - írja a hvg.

A német autóklub, az ADAC összefoglalta a tavalyi év mentési statisztikáit, amely szerint nem kevesebb mint 3,4 millió alkalommal nyújtottak segítséget az autósoknak. Az adatokból kiderült, hogy évek óta az akkumulátor, ami miatt a legtöbbször hívják a segélyszolgálatot, tavaly például az esetek 43,2 százalékánál ez az alkatrész volt a ludas.

A gyakori bosszúságot okozó egységek közé tartozik még a sok mindent magában foglaló motorvezérlés, amelybe a statisztika szerint itt beletartozik a befecskendező rendszer, a gyújtás vagy az üzemanyag-ellátás hibái, amelyek 23,8 százalékot tettek ki. A harmadik helyen áll egy szintén részben elektromos fődarab, az önindító, illetve a generátor hibáiból eredő problémahalmaz, ami 10,4 százalékot tettek ki 2022-ben.

A hibalistát az akkumulátor vezeti az elektromos autóknál is, a problémák feléért az ezekben szintén megtalálható 12 voltos akkumulátorok a felelősek az ADAC statisztikái szerint. Ehhez képest viszont az elektromos autók nagyfeszültségű rendszerei, mint a villanymotor vagy a töltéstechnika sokkal ritkábban romlanak el a német autóklub adatai szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem