26 °C Budapest
brand new winter tyre for driving on snow - showing tyre profile

Megjött a vészjelzés több millió magyar autósnak: nem lehet tovább odázni, ezt mostmár meg kell tenni

2022. november 13. 10:02

Nem lehet tovább elodázni: hamarosan itt az ideje, hogy mindenki téli gumira váltson. Az előrejelzések szerint hamarosan már nap közben sem lesz 7 foknál melegebb, azaz nem biztonságos nyári kerekekkel közlekedni.

A biztonságos közlekedés érdekében lényeges, hogy az évszaknak megfelelő abroncsok legyenek az autókon. Az Időkép.hu szerint hamarosan elérjük "a bűvös 7 Celsius-fokos határt", ami nagyon fontos a gumikeverékek szempontjából.

Ugyanis 7 fok alatti hőmérséklet esetén már téli gumikra van szükség. A nyári abroncsok olyan vegyületekkel készülnek, melyek 7 Celsius-fok feletti hőmérsékletre vannak optimalizálva, a téliek pedig mást tartalmaznak, direkt azért, hogy az abroncsok a 7 fok alatti hőmérséklet esetén biztosítsanak megfelelő tapadást a közlekedés során.

Hideg, vizes, havas, jeges úton történő autózásra vannak kitalálva, amely körülmények között a nyári gumik nem biztosítanak megfelelő tapadást. Ugyanakkor a téli gumiabroncsok az összetételük miatt a hideg időben is képesek megtartani a rugalmasságukat, erre a nyári gumik nem képesek. A nyárihoz képest a téli gumik mélyebb mintázattal rendelkeznek, valamint a futófelületüknek a mintázata is úgy van kialakítva, hogy könnyen kikerüljön az abroncsok alól a víz, a latyak és a hó a közlekedés során, így biztosítva a megfelelő tapadást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm