35 °C Budapest
Fuel gauge, Focus on display

Napokon belül kifogyhatnak a kisebb benzinkutak: átmeneti készlethiány, fennakadások jöhetnek

2022. szeptember 3. 09:54

Mennyiségi korlátozás nélkül árulhatják a benzint a kis kutak, erről döntött a szövetségük. Szolidaritást hirdetnek az autósokkal, pedig mostanáig arra panaszkodtak, hogy nincs elég üzemanyag a kiszolgálásukhoz. A nagy hálózatok úgy számolnak, akár napokon belül elfogyhat a benzin a kis kutak egy részén, ezért többfelé átmeneti készlethiánytól, újabb fennakadásoktól kell tartani.

A mintegy 2000 hazai töltőállomásból nagyjából 600-at üzemeltetnek a Független Benzinkutak Szövetségének tagjai. A többségük eddig legfeljebb 10 liter üzemanyagot adott el egyszerre, ám a szövetség úgy döntött, hogy kivezetik a korlátozásokat, és a készletek erejéig mindenkit kiszolgálnak.

Az RTL Híradó emlékeztet, két hete még több üzemanyagot követeltek a kis kutasok, mert állításuk szerint minden korábbinál kevesebb benzint kapnak, ha rendelnek. Ugyanis jelenleg csak a Mol szállít nekik a nagykereskedők közül, és a magánbenzinkutak néhány napja azt a tájékoztatást kapták a cégtől, hogy az addigi 50 százalék helyett benzin esetében már csak a megrendelt mennyiség 35 százalékát szállítják le.

A kollégák azt mondták, hogy most megpróbáljuk eladni, ami a csövön kifér. Utána pedig az ellátás függvénye

– közölte Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke. Ha pedig elfogy az üzemanyag, és nem érkezik időben megfelelő mennyiségű utánpótlás, a kiskutakon átmenetileg egyáltalán nem lehet majd tankolni. Arra a kérdésre, hogy ez nem egy újabb nyomásgyakorlás-e, Egri Gábor azt felelte, nem, hanem szolidaritási akció.

A lábon lőtt vállalkozó megpróbál mindent annak érdekében megtenni, hogy kiszolgálja az ügyfelét. És szolidáris a magyar autós társadalommal, hogy az ellátásukat biztosítsa

– magyarázta az elnök. A riport szerint a döntés hatására napokon belül elfogyhat az üzemanyag a kiskutakon. Emiatt a nagy hálózatok megugrott forgalomra, fennakadásokra számítanak a saját kútjaik egy részén is, jellemzően a kisebb településeken.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A maradék kutakra fog a forgalom átterelődni, nagyobb terhelésnek lesznek kitéve azok a töltőállomások, amelyeken ha korlátozással is, de még elérhető üzemanyag. Ezeknek a kutaknak a forgalma biztos, hogy jelentősen növekedni fog. Ez pedig azt hozza majd magával, hogy ezeken a kutakon is előfordulhat átmeneti termékhiány

– vázolta a valószínű forgatókönyvet Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

A Híradó kereste a kormányt is, hogyan értékelik a kis kutak akcióját, illetve hogy tervezik-e az egyelőre októberig tartó üzemanyagárstop hosszabbítását. Azt írták, a kormány folyamatosan elemzi az üzemanyagellátási helyzetet és dönt majd az árstopok ügyében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 17. szerda
Endre, Elek
29. hét
Július 17.
Emoji világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 17. 11:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm