Hand of man inserting a power cord into an electric car for charging ecofriendly vehicle on green landscape

Nagy dobásra készül a McDonald’s: sok autós örülhet az újításnak

2022. május 12. 11:01

A McDonald’s gyorsétterem-hálózat számos országban már évek óta együttműködik elektromobilitás szolgáltatókkal és biztosít remek helyszínt a villanyautó töltők számára, hiszen egy 20-30 perces töltés éppen elég egy gyors ebédhez, ezen kívül az éttermekben mosdó is található, amit a villanyautósok számos közterületen lévő töltőpontnál hiányolni szoktak.

Kisvárdán bekapcsolták az első hazai McDonald’s parkolóba telepített elektromosautó-töltőt, amely egy 50 kW teljesítményű Tritium töltőoszlop. Az új töltő ideális helyre került, mivel a Nyíregyháza – Záhony szakaszt épp megfelezi, egy olyan környéken, ahol eddig csak 22 kW DC töltő volt (Ajakon). Az oszlop a CCS és a CHAdeMO szabványt egyaránt támogatja, AC töltésre azonban ezen a helyszínen nincs lehetőség. Az új töltőt hamarosan továbbiak követik majd a cég gyorséttermeinél.

Hazánkban a Mobiliti lett a McDonald’s partnere a töltők üzemeltetésében. Pápán és Zalaegerszegen már állnak az oszlopok, de a bekapcsolásuk még nem történt meg, Ózdon, illetve Velencénél az M7 autópálya pihenőjében lévő étteremnél pedig megtörtént az előkészítés, így hamarosan sor kerülhet a telepítésre is, írta a villanyautósok.hu Velencénél a helyszín érdekessége, hogy ebben a pihenőben az autópálya mindkét oldalán 2-2 szolgáltató töltőoszlopa is megtalálható egymástól néhány méterre, így a kényszerű sorbanállásra és a műszaki hiba miatti ott ragadásra is kisebb az esély. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem