18 °C Budapest
Indianapolis - Circa September 2020: Tesla electric vehicles awaiting preparation for sale. Tesla EV Model 3, S and X are a key to a cleaner and greener environment. elon musk

Elárulta a Tesla: ekkor nyithat meg az új Supercharger Magyarországon

2022. január 21. 17:32

Kiderült, hogy mikor nyithat meg a legújabb Tesla Supercharger Magyarországon. Azt ugyanakkor a cég a Pénzcentrum megkeresésére nem árulta el, hogy pontosan hol lesz az új töltőállomás - de a hazai márkacsoportokban már terjed az információ.

Már korábban is beszámoltunk róla, hogy új Supercharger álomást épít a Tesla Budapest környékén. Akkor úgy logikáztunk, hogy az új szupertöltő valahol az M0-s autópálya déli szakaszán épülhet fel (vélhetően egy Auchan áruháznál, ahogy a többi töltő a nullás mentén), mert az onnan kiinduló tranzitútvonalakat, autópályákat még nem fedte le a Tesla.

Most a magyar márkacsoportokban már kész tényként kezelik, hogy Szigetszentmiklóson lesz az új töltő, ami összecseng a mi korábbi feltételezésünkkel is. A Tesla térképén még mindig nincs pontos lokáció megadva, Csepel magasságába teszik az új töltőpontot, és azt írják, hogy 2021 utolsó negyedéve a tervezett átadás - ez, mint láthatjuk nem történt meg.

Az új Supercharger kapcsán most megkérdeztük a Teslát, akik hivatalos válaszukban annyit közöltek:

Még ebben a negyedévben tervezzük egy további állomás megnyitását Budapest közelében. De ebben a szakaszban erről többet nem tudunk elárulni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzátették, jelenleg 7 Supercharger állomásuk van Magyarországon, amelyeken összesen 50 egyedi töltőfej található. A közelmúltban bővítették a törökbálinti és fóti döbrögi állomásokat, mindegyik állomáson 4 darab V3-as Superchargerrel. Így már mindkét helyen 8 darab V2-es (max. 150 kW töltési sebesség) és 4 darab V3-as (max. 250 kW töltési seesség) töltőállomás üzemel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30