22 °C Budapest
Electric car charging stations in the streets

Itt az Opel nagy bejelentése: pár éven belül búcsúzhatunk ezektől a modellektől

2021. július 9. 10:02

Az Opel 2028-ra tisztán elektromos márkává válik Európában, jelentette be Michael Lohscheller vezérigazgató. A Stellantis vállalatcsoport 30 milliárd eurót költ el tizennégy márkája villamosítására. 

Az Opel vezérigazgatója, Michael Lohscheller a Stellantis konszern – amelybe a Fiat-Chrysler és a Peugeot-Citroen csoport tartozik – egy sajtótájékoztatón, hogy 2028-ra az Opel teljes európai modellpalettája elektromos autókból áll majd. Hozzátette, az Opelt be fogják vezetni a kínai piacra is, mint teljesen elektromos márkát. Az évtized közepén pedig bemutatják az Opel klasszikus Manta modelljét teljesen elektromos sportkocsi kivitelben.

A Stellantis célja, hogy a konszern mind a 14 márkájában legyenek megfizethető elektromos autók. Ennek végrehajtásához 30 milliárd eurót fektetnek be az elektromos átállásba. Konkrétan a kitűzött cél az, hogy az elektromos autók beszerzési és fenntartási költségei 2026-ra nagyjából megegyezzenek a belsőégésű motoros autókéval.

A konszernbe olyan gyártók tartoznak, mint a Jeep, a Ram, az Opel, a Fiat, a Peugeot és a Maserati. Ezek mindegyikének a "kategóriájában a legjobb" teljesen elektromos modellt kell kínálnia a vásárlók számára – jelentette ki Carlos Tavares a Stellantis csoport vezetője. Elmondta, hogy 2025-re "szinte mindegyik" európai modelljüknek lesz elektromos, vagy hibrid-elektromos változata. Az eladásoknak 2030-ra az elektromos és részben elektromos modellek teszik majd ki a 70 százalékát Európában és 35 százalékát az Egyesült Államokban.

Az elektromos autóik 500-800 kilométeres hatótávval rendelkeznek majd és olyan gyorstöltő technológiával lesznek ellátva, amely a töltés minden egyes percével 32 kilométer megtételéhez elegendő elektromos energiával látja el a járművet. Az egységes platformra modulrendszerrel felépített járművek hosszú élettartamát szoftverfrissítésekkel és hardver-felújításokkal lehet majd biztosítani – ígérte Tavares.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?