North England

Alkatrészhiány miatt leáll a győri Audi-gyár: nem tudják, mikor indul újra a termelés

2021. június 15. 14:57

Határozatlan időre leáll a győri Audi-gyár. A cég szerint alkatrészhiány miatt függesztik fel a termelést.

Alkatrészhiány miatt a jövő héttől leáll a termelés az Audi győri gyáraiban - tudta meg a Telex, a tényt az Audi Hungaria Zrt. is megerősítette.

Mint írták, a leállás oka a félvezetőket tartalmazó alkatrészek hiánya. Az üzem dolgozói jövő hétfőtől „a gördülő munkaidőkeret terhére mentesülnek munkavégzési kötelezettségük alól”. Egyelőre nem tudni, mikor indul újra a termelés az üzemben.

A portál szerint a vállalat a magyarországi dolgozókat arról tájékoztatta, hogy Malajzia koronavírus miatt elrendelt teljes lezárása után lépett fel alkatrészhiány, és amíg ezt nem sikerül megoldani, addig a Volkswagen konszern legtöbb termelő telephelyét érinti a probléma.

A héten a mintegy 4700 munkavállalót foglalkoztató kecskeméti Mercedes-gyárban is csökkentették a műszakokat az alkatrészhiány miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?