27 °C Budapest
Őrület, mi történt a magyar autópályákon: a kamerák nem hazudnak

Őrület, mi történt a magyar autópályákon: a kamerák nem hazudnak

2020. május 6. 16:45

Áprilisban az e-matrica rendszerben közlekedő személygépjárművek forgalma a felére, az e-útdíj rendszert használó tehergépjárműveké pedig ötödével esett vissza a múlt év azonos időszakáhozképest - derül ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) Pénzcentrum számára megküldött adataiból.

A NÚSZ Zrt. díjköteles gyorsforgalmi-és főutakra telepített portálkamerái az e-matrica rendszerben közlekedő személygépjárművek (autók, buszok, motorok) esetében 54 százalékkal kevesebb járműáthaladást rögzítettekidén április 1-30. között. Az e-útdíj rendszert használó tehergépjárművek forgalmában pedig 21 százalékos volt a visszaesésa múlt év áprilisáhozképest.

A hazai személygépjárművek esetében 40, a külföldiek esetében 90 százalékkal kevesebb járműáthaladást érzékeltek a NÚSZ-kamerák idén áprilisban. A tehergépjárművek esetében a hazaiaknál 15, a külföldieknél mintegy 27 százalékos volt a mérséklődés 2019 áprilisához képest

- tette hozzá Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

A forgalmi adatok heti bontása alapján elmondható, hogy míg az e-matrica rendszerbe tartozó járművek esetében sokkal egyenletesebb volt a forgalom mérséklődéseaz elmúlt hetekben (3-4 millió között alakult az áthaladások darabszámának csökkenésehetente), addig az e-útdíjrendszerben arányaiban jóval nagyobb volt a forgalomingadozás. A tehergépjárművek esetében hetente körülbelül 50 és 500 ezer között változott a csökkenés mértéke az érzékelt járműáthaladások tekintetében 2019 azonos időszakáhozviszonyítva.

Ami a bevételi adatokat illeti, a NÚSZ Zrt. adatai szerint az e-útdíj rendszerben az alkalmi viszonylati jegyet váltó, kisebb fuvarozók esetében volt nagyobb mértékű a visszaesés: viszonylati jegyből körülbelül 40 százalékkal kevesebb útdíjbevétel folyt be múlt év áprilisához képest. A fedélzeti eszközökkel közlekedő, nagyobb vállalkozásoktól 15 százalékkal kevesebb útdíj érkezett az államkasszába.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?