15 °C Budapest

Visszatértek a 0%-os autóhitelek: Orbánék 2,5 milliós ajándékával is kombinálhatod

2019. február 13. 05:51

Magyarországon nagy probléma, hogy a meglévő autók átlagéletkora meglehetősen magas, és a vásárlás során is inkább a használt autókat preferáljuk. A jövedelmek emelkedésének azonban az is egy esetleges hatása lehet, hogy emelkedni fog az új autók értékesítése. Sokaknak nem áll azonban rendelkezésre az ehhez szükséges forrás. Aki új autót szeretne, annak több lehetősége is van, ilyen például a lízing, amely némely esetekben 0 százalékos THM-mel is igényelhető, de jó megoldást jelenthet a bankok által nyújtott autóhitel is. Ebben az írásban bemutatjuk, hogy mely autómárkák esetén igényelhető THM-mentes autóhitel, valamint bemutatjuk a bankok ajánlatait is. Noha Orbánék hitele még nem él, elképzelhető, hogy kombinálható lesz a támogatás és a nullás hitel. Mostani vizsgálatunk szerint pedig vannak olyan gépjárművek, amelyekre érvényes lesz a támogatás, és jelenleg igényelhető rá a kamatmentes lízing.

Több autómárka esetén találkozhatunk 0 százalékos THM-mel - ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag kamatmentesen jutunk autóhitelhez. Ez nagyon jó megoldás lehet autóvásárlásra, vannak ugyanakkor hátrányai: ez például, hogy a lízingelés során az autó nem a mi tulajdonunk, amíg ki nem fizetjük az utolsó részletet. Ha nem tudunk fizetni, akkor bukjuk az autót és a törlesztőt is. További hátrány, hogy a lízinghez kell önerő is - sokszor jelentős részben.

Természetesen olyan konstrukciók is vannak, ahol nem kamatmentes a lízing. Ebben az esetben kb. 4-7 százalékos kamatokkal találkozhatunk, ami szintén kedvezőnek tekinthető. Mi azonban most azokat az autómárkákat gyűjtöttük össze, amelyek kínálnak 0 százalékos THM-mel lízingelhető autókat. A gyűjtéshez az autómárkák weboldalait néztük meg.

Ezeket az autókat kamatmentes lízinggel is megveheted

Az egyik Suzuki értékesító weboldalán találtunk 0 százalékos részletre ajánlatot. Az Opel modelljeire 2 vagy 1 millió forintos díjig igényelhető részletfizetés az Opel Heringnél, a futamidő 36 hónap. A Nissanoknál 60 hónap a futamidő, az önerő pedig az autó értékének kb. 40 százaléka. A futamidő 60 hónap. Vásárolhatunk Fiatot is kamatmentes részletre: 24-96 hónap a futamidő, kötelező azonban a casco-szerződés. A minimális kezdő lízingdíj 20 százalékos, és csak zártvégű konstrukcióban igényelhetjük. A KIA-nál kizárólag a Cee’d-re igényelhető a kamatmentes részlet. Ott is csak egy forgalmazónál találtunk viszont ilyen ajánlatot.

Autóvásárláson gondolkodsz, de nincs önerő? Válassz hitelt a Pénzcentrum kalkulátorában!

A Citroen 3 modellre kínálja a kamatmentes lízinget: C4 SpaceTourer, C3 Aircross és C4 Cactus. Az összeg maximum 3,5 millió forint lehet, és a szerződni kell cascora is. Fontos adalék, hogy a kamat változó - a referenciahozamok változása esetén is módosulhat, valamint a kamatfelár is módosítható. Így aztán a 0 százalékos THM itt konránt sincs kőbe vésve.

Ha nincs önerő, marad a hitel

Természetesen akkor sincs veszve semmi, ha valakinek nincs több millió forintja autóvásárlásra. A bankok kínálatában számtalan szabad felhasználású hitel áll rendelkezésre, amelyek kamata szintén nem magas. Nagy előny, hogy ebben az esetben már a vásárláskor a tulajdonunkká válik a gépjármű, és önerő sem szükséges a vásárláshoz. Nézzük meg kalkulátorunkban, hogy mennyibe kerül nekünk egy ilyen hitel.

Négymillió forinttal, 5 év futamidővel, 250 ezer forint feletti nettó jövedelemmel kalkuláltunk, valamint jövedelemátutalással. Kalkulátorunk szerint bőven találhatóak itt is egyszámjegyű hitelek, így például a Budapest Bank hitelterméke 7,9 százalékos THM-mel igényelhető - ez nem marad el messze az egyes autóforgalmazók THM-eitől sem. De hasonlóan alacsony THM-mel igényelhető a CIB és a Raiffeisen ajánlata is.

KATT: További ajánlatokért keresd fel a Pénzcentrum autóhitel kalkulátorát!

Azt is fontos kiemelni, hogy a lízing esetén rendre megszabott, hogy milyen futamidővel igényelhetjük a részletfizetést, a banki hiteleknél viszont mi szabjuk meg azt. Így aztán ha nem bírunk el magas törlesztőt, a futamidőt kitolva már havi 60-80 ezer forintért is tudunk egy kb. 4 millió forintos autót vásárolni - önerő nélkül. Fontos azonban tudni, hogy ennek ára lesz, így ha rosszul választunk hitelt, akkor akár a hitelösszeg 20-30 százalékát (vagy többet is) visszafizethetjük kamatköltségekre.

Az új lehetőség: állami támogatás

A nagycsaládosoknak érdemes továbbá elgondolkodnia 7 személyes autó vásárlásán, hiszen a kormány bejelentett csomagjának egyik eleme, hogy 2,5 millió forintos támogatást nyújt autóvásárlásra a legalább háromgyeremekes családoknak ezekre a típusokra. A szabályozás azonan várhatóan csak nyáron lép életbe, így aki a jövőben gondolkodik autóvásárláson, annak mindenképp érdemes kivárnia ezt az időpontot.

Amint látható, több lehetőség közül is választhatunk. A lízinggel kapcsolatban azonban fontos megjegyezni néhány dolgot. A lízing lehet nyílt- és zárt végű. Első esetben a lízingelés végén nyilatkozhatunk arról, hogy megvásároljuk-e az autót, második esetben pedig automatikusan a tulajdonosává válunk, ha kifizetjük az utolsó részletet.

Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek! Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki. Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem