16 °C Budapest
Vidéki városban bővít az gyáróriás: tömegeket vesznek fel

Vidéki városban bővít az gyáróriás: tömegeket vesznek fel

2018. február 21. 19:00

Zöldmezős beruházás keretein belül bővít Magyarországon a Continental. A fejlesztés 2018 harmadik negyedévében kezdődik, a gyártás pedig várhatóan 2020 harmadik negyedévében indul. A kapacitásbővítést az autóipari elektronika iránti növekvő kereslet indokolja, váltómű vezérlőegységeket és szenzorokat gyártanak majd Debrecenben. A 100 millió euro értékű beruházás 450 új munkahelyet teremt majd.

A Continental technológiai vállalat ma bejelentette, hogy egy újabb gyárat létesít Magyarországon, az autóipari elektronikák területén meglévő tevékenységének bővítésére. A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon. A közelmúltban pedig döntés született a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról. A most bejelentett debreceni telephellyel bővül az európai piacokra készülő autóipari elektronikai alkatrészek gyártási kapacitása. Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor. A Continental 100 millió euro értékű befektetése a tervek szerint 450 új munkahelyet teremt majd.

... a tevékenységünket szélesíthetjük a váltómű vezérlő egységek, szenzorok és aktuátorok területén is

- mondta el Rábai Dániel, a Continental csoport magyarországi országkoordinátora. A Continental váltómű egységek, szenzorok és aktuátorok üzletágai szolgáltatják a gyártandó termékek első körét a 7000 négyzetméteres telephelyen, melyek EU-s piacokra készülnek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45