9 °C Budapest

Címke: alapkőletétel (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. október 12. 17:35

Megnyitott a legújabb budapesti luxuspláza

Pénteken, azaz október 12-én nyílt a XII. kerület szívében a város legújabb bevásárlóközpontja, a Hegyvidék Központ. A 6500 négyzetméteres budai "luxusplázának" is hívott fejlesztés azonban nem teljesen szolgál rá a kifejezésre, hiszen kínálatát és méretét tekintve az új üzletközpont se nem igazán luxus, se nem klasszikus értelemben vett pláza. Inkább tekinthető egy kisebb, modern szolgáltatóháznak, néhány divatüzlettel kiegészülve.

Pénzcentrum | 2012. március 24. 11:04

Októbertől már vásárolhatsz a budai luxusplázában

Finisbe érkezett a XII. kerületben lévő Hegyvidék Központ megvalósítása azzal, hogy hivatalosan is szerkezetkész az épület. 2012 egyetlen új modern kiskereskedelmi fejlesztése a tervek szerint október közepén nyitja meg kapuit.

Pénzcentrum | 2011. június 5. 19:02

Orbán nem tudja, mennyit ér a minimálbér. Repül az adóhurok

Orbán Viktor nem tudja, mennyi marad azoknak, akik csak minimálbért tudnak hazavinni. De nem csak ebből, az állami nyugdíjból is éhen halhatunk. Frankhitelesek sem tudják, jól járnak-e a mentőcsomaggal? Ez történt a héten. A Pénzcentrum.hu heti elemzéseiben a kkv-szektor pénzügyi problémáira próbált megoldást találni.

Pénzcentrum | 2011. június 5. 09:02

Jön a budai luxuspláza

A terveknek megfelelően halad Budán a XII. kerületben megvalósuló Hegyvidék Központ kivitelezése. A csütörtöki alapkőletételen a fejlesztő WING Zrt. vezetői, valamint Pokorni Zoltán, a kerület első embere is méltatta, a hangsúlyosan nem egy új pláza, hanem egy környéki szolgáltató és kereskedelmi központ, amolyan "district center" megvalósulásának első lépéseit. A központot az előzetes tervek szerint 2012 októberében adják át a helyi közönségnek.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 26. 13:02

Irodaházat húznak fel a modernkori építészeti csoda elé

Az Empire State Bulding (ESB) tulajdonosának tiltakozása ellenére egy új felhőkarcoló megépítéséről határozott tegnap New York város tanácsa. A testület 47-1 szavazati aránnyal döntött az építkezésről, miután Michael Bloomberg polgármester elvetette az ESB részéről megfogalmazott kifogásokat.

Pénzcentrum/MTI | 2010. augusztus 24. 15:32

Hol nyílik a következő Árkád? Kiderült...

A tervek szerint 2011 őszén nyit a szegedi Árkád; a háromszintes, 41 ezer négyzetméter alapterületű bevásárlóközpontban 130 üzlet működik majd - közölte Christoph Agustin, az építtető ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezetője kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 23. 08:31

Kukoricabenzin-gyár alapkőletétel

Egy 25 milliárd forintos beruházás keretében 2011 végére készülhet el az ország legnagyobb bioetanol gyára, amely évente félmillió tonna kukoricát dolgoz fel üzemanyaggá.

Pénzcentrum | 2010. június 14. 16:32

Vevőakadémiát épít a METRO

Letették az alapkövét a METRO budaörsi központja mellett épülő Vevőakadémiának, amely egy, a legmagasabb minőségi és szakmai elvárásoknak megfelelő tankonyhát is magába foglal. A METRO az ügyféligények jobb kiszolgálásával és speciális szolgáltatások bevezetésével válaszol a kereskedelemben legújabb kihívásaira.

Pénzcentrum | 2009. október 3. 12:00

Mehetünk a Holdra? Lerakták az űrkikötő alapkövét

Ünnepélyes keretek között megtörtént az új-mexikói Spaceport America, az első polgári, kereskedelmi célra tervezett űrkikötőjének alapkőletétele. A szép új jövőt ünneplő tömeget csak a program részeként felettük dübögve elhúzó WhiteKnightTwo billentette ki a nyugodt egyensúlyból egy pillanatra. A WhiteKnightTwo hordozó feladata a SpaceShipTwo űrhajónak megadni az űrbejutáshoz szükséges kezdősebességet.

Pénzcentrum | 2008. november 7. 10:00

Balatonring alapkőletétel: még 10 hónap az első versenyig!

Jövő szeptemberben már világbajnoki futamot rendeznek a kontinens leggyorsabb és legkorszerűbb motorversenypályáján. A Somogy megyei Sávoly határában épülő 200 millió eurós költséggel készülő beruházás alapkőletétele alkalmából a spanyol Sedesa-csoport tartott sajtótájékoztatót. Az első versenyre mintegy 100 ezer szurkolót várnak Magyarországról és a környező országokból - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2008. július 18. 13:47

Az M43-as autópálya Szeged - Makó szakaszának alapkőletétele

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata örömmel tájékoztat arról, hogy az M43 autópálya fejlesztésének újabb szakaszához értünk. A kivitelezési szerződések aláírása után, 2008. július 16-tól elkezdődik a munkaterület átadás.

Pénzcentrum | 2008. június 24. 12:37

Letették a Vigo Ház alapkövét: segédmunkát vállalt Csányi Sándor

Újabb 130 lakásos projekt alapkőletételéről adott hírt az összesen 3000 zöldövezeti otthon építésében érdekelt Elephant Holding. A cég vezetői elmondták, hogy a Pesterzsébet központi részén épülő Vigo Ház lakásainak 25%-át már az építkezés megkezdése előtt sikerült értékesíteni 270 ezer és 350 ezer forint közötti bevezető áron. Az épületegyüttesben, melynek átadását 2009. végére tervezik, a lakásokon kívül helyet kap majd 770 nm iroda és 7 utcafronti üzlethelyiség is.

Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem