30 °C Budapest

Címke: zöldmezős beruházás (20 cikk)

MTI | 2013. november 16. 11:03

Ezer új munkahelyet teremtenek a magyar nagyvárosban

Gyárat épít Miskolcon a japán Takata, ezzel mintegy ezer új munkahelyet hoz létre - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Stefan Stocker, a japán székhelyű járműipari beszállító vállalat elnöke pénteken a Parlamentben.

Nagy Bálint | 2013. január 16. 12:04

Máris recseg-ropog az új magyar lakópark

Bár a nagy hideg miatt némi csúszásra lehet számítani az első 80 épület műszaki átadását illetően, a kormány szerint olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában, amelyre büszkék lehetünk. Korábban viszont nemcsak ellenzéki politikusok, hanem számos szakmai szervezet, illetve szakértő is nemtetszését fejezte ki a programmal kapcsolatban.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 3. 11:11

Szextelep lett a kormány nagy álmából

Siralmas állapotokkal találkozhat az, aki felkeresi az ócsai hitelestelepet, pontosabban a telep helyét. Az építkezés indulási időpontja körül még mindig sok a kérdőjel, a területen pedig a szemét és a vakondok mellett már a prostituáltak is megjelentek.

Nagy Bálint | 2012. július 23. 04:57

A budai elit mit sem tud a pesti nyomornegyedekről

Egyelőre semmilyen proaktív szándék nincs sem a kormány, sem az egész politikai elit részéről a lakhatási szegénység felszámolására, ezért paradigmaváltásra lenne szükség a szakpolitikában - véli Sümeghy György. A Habitat for Humanity Magyarország országos igazgatójával készített interjúnk második részében többek között a magyarországi helyzetről, a lehetséges kitörési pontokról, az ócsai Szociális Családiház-építési Programról, a Nemzeti Eszközkezelőről, s a jelenlegi lakáspolitikai intézkedésekről beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2012. január 18. 08:36

Itt dolgozhat majd 250 magyar munkanélküli

A dán Lego Csoport nyáron kezdi meg új nyíregyházi gyárának építését - jelentette be Jens Peter Clausen a Lego Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója kedden a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen az MTI tudósítása szerint, ahol aláírta a nagyüzem építési területét kijelölő településrendezési szerződést Kovács Ferenccel, a város polgármesterével.

Pénzcentrum | 2011. október 24. 09:35

Aldi: új üzletek Magyarországon

A fővárosban és a megyeszékhelyeken erősítené pozícióját az Aldi Magyarországon, ezért a következő időszakban évente 10-15 új egység nyitását tervezik - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum/MTI | 2011. szeptember 15. 12:06

Mercedes lesz a mi autónk?

Kecskeméten, a városháza díszudvarán és a frankfurti autókiállításon bemutatták az első Magyarországon készült B osztályú Mercedes személygépkocsit.