Atyaég! Ennyit költött lánya luxusautójára Berki Krisztián

Atyaég! Ennyit költött lánya luxusautójára Berki Krisztián

2017. május 26. 17:08

Kevesen engedhetik meg Magyarországon, hogy autót vegyenek a gyereküknek, de Berki Krisztián nem sokat teketóriázott, a másfél éves Zselykét egy igazi klasszikussal lepte meg, ami ráadásul állítása szerint 100 millió forintot ér. Utánajártunk, hogy vajon jó döntés-e egy ilyen kocsit ajándékozni a gyerekünknek.

Hihetetlen ajándékkal lepte meg Berki Krisztián másfél éves lányát, egy legendás luxusautót vásárolt a kisgyermeknek - derült ki sz Édes Életből. Állítása szerint a 911-es Porsche 100 millió forintot ér, ami elég húzós összegnek tűnik, még egy különleges darabért is.

A korai szériás 911-esekért valóban csillagászati árakat kérnek el, a hazai használtautó adatbázisokban egész egyszerűen nem is találunk ilyet, ami nem meglepő, még a nagy nemzetközi oldalakon is várólisták vannak egy-egy jó állapotú első szériás 911-esért.

Ez alapján egyáltalán nem kizárt, hogy a Berki által vásárolt autó ára megközelíti a 100 millió forintot, ha nem is éri azt el. Ha egyébként te is szeretnél egy Porschét, akkor EBBEN a korábbi cikkünkben elolvashatod, melyik modellt kaphatod meg akár pár millióért is.

Az autó rossz befektetés!

Általános érvényű mondás, hogy az autó rossz befektetés, hiszen már a szalonból kigurulva sokat veszít az értékéből, ráadásul 5 év után az eredeti értékének feléért, 10 év után pedig ötödéért lehet eladni.

Más a helyzet a ritkaságokkal és azokkal a klasszikus autókkal, amelyek formáját szinte mindenki ismeri. Ezek közé tartozik a 911-es Porsche első szériája is, amiért a gyűjtők az eredeti ár sokszorosát is megadják, és a német márka jelenlegi új autó árait is meghaladják a ritkaságokért adott összegek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Nem csoda, hogy a világ legdrágább sorozatban gyártott használt autói között is előkelő harmadik helyen található egy 911-es Porsche, a kérdéses darabot 3,14 millió dollárért, vagyis nagyjából 86 millió forintért értékesítették.

A toplistán egyébként

  • 1966-os Ferrari 275 GTS (2,03 millió dollár),
  • 1985-ös Ferrrari 288 GTO Coupe (2,06 millió dollár),
  • 1997-es Porsche 911 GT1 Evolution (3,14 millió dollár),
  • 1953-as Jaguár XK 120C (8,22 millió dollár) és
  • 1951-es Ferrari 340America Barchetta (8,24 millió dollár)

szerepel az első öt helyen.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?