Pofonegyszerű ellopni a családi autókat: ezek a problémás típusok

Pofonegyszerű ellopni a családi autókat: ezek a problémás típusok

2017. március 27. 14:35

Egyre népszerűbbek a kulcs nélküli autók hazánkban is, hiszen sokkal egyszerűbb egy gombot megnyomni az autó kinyitásához (sokszor még ez is automatikus), és az indítógomb használata is kényelmesebb, mint a kulccsal babrálni. Persze a technikai újításokra a bűnözők is előszeretettel figyelnek fel, az ADAC szakértői 100 autómodellnél találtak hiányosságokat a kulcsnélküli rendszerek működésében.

Manapság az autók már gyakorlatilag guruló számítógépek, a biztonsági rendszerünk viszont jelentős lemaradásban van az asztali gépekhez vagy a mobiltelefonokhoz képest. Ez viszont sokba kerülhet a tulajdonosoknak, egy "kulcs nélküli" rendszerű kocsit ugyanis sokkal könnyebb ellopni.

Az IT-probléma egyre több gyártót érint

- mondta Thomas Burkhardt, az ADAC (német autóklub) technológiáért felelős alelnöke. A friss teszt ugyanis bebizonyította, hogy akár 100 modellel is lehet probléma, amely az autókat könnyen ellophatóvá teszi.

A tesztben egyébként számos, hazánkban is népszerű típus is rosszul szerepelt, a gyártók jelentős része került fel egyes modelljeivel a feketelistára. Elsőre egyébként azt gondolhatnánk, hogy csak a drágább autóknak van kulcs nélküli rendszere, így ezeken lehet biztonsági rést találni, azonban a listát részletesen böngészve rájöhetünk, hogy az ártól és szegmenstől függetlenül mindenféle autótípus szerepel a problémás modellek között.

A táblázat első oszlopában a márkát, a második oszlopban a modellt, a harmadik oszlopban az évjárat (hónap/év bontásban), a negyedik oszlopban szerepel, hogy ki lehet-e nyitni a teszt alapján az autó zárait, az ötödik oszlopban pedig azt láthatjuk, hogy be lehetett-e indítani a kocsi motorját a teszt során. Két kivétellel egyébként mindkét művelet "sikeres" volt az összes felsorolt autónál.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?