26 °C Budapest
Ezt sok autós elfelejti, aztán meg jön a baleset

Ezt sok autós elfelejti, aztán meg jön a baleset

2016. november 1. 18:02

Ilyenkor érdemes felszereltetni a téli gumit - emlékeztetett az InfoRádió érdeklődésére a Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke. Morenth Péter azt mondta: a lakosság 80 százaléka lecseréli a nyári gumikat télire.

Akik hegyvidéki területen laknak, megfontolandó, hogy már most mindenképpen óvatosabban vezessenek. A téli gumi cseréjének november elején jön el az ideje, amikor tartósan 7 fok alá esik a hőmérséklet. Ekkor érdemes mindenképpen elkezdeni a gumiabroncsok cseréjét - tanácsolta a szövetség ügyvezető elnöke.

Morenth Péter azt javasolta, használt gumit ha lehet, ne vegyünk, mert nem tudjuk, hogy mi történt korábban a gumiabronccsal.

Amikor a gumiabroncs legördül a szalagról a gyárban, átmegy egy röntgengépen, és ha a legkisebb hiba van rajta, már selejt. A használt gumiabroncsnál nem lehet tudni, hogy megpadkázták-e, van-e olyan nagyobb szakadás belül, amit kívülről nem lehet látni

- figyelmeztetett a szakember.

Szintén nagyon fontos téli gumi vásárlásánál, hogy keressünk fel egy szakembert, mondjuk el neki, hogy milyen típusú autónk van, mennyire erős, hogyan szoktunk vezetni, városban, autópályán vagy csak autóúton használjuk majd inkább a téli gumit, és azt is kérdezzük meg, hogy a gyártó melyik gumiabroncsot melyik autótípushoz ajánlja

- sorolta Morenth Péter.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke elmondta, a négy évszakos gumikkal együtt a magyar autótulajdonosok 70-75 százaléka cseréli le az abroncsait.

Fontos tudatosítani, hogy két szett gumi sokkal hosszabb ideig kitart, mint egy szett.

"Viszont arra is ügyelnünk kell, hogy tavasszal visszacseréljük a nyári gumikat, mert egy téli gumi nyáron 2-3 év alatt tönkre mehet, és elveszíti minden olyan tulajdonságát, amiért téli gumi abroncsnak hívják, és így hamar használhatatlanná válhat" - emlékeztetett a Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 20. 16:08