26 °C Budapest
Ezt sok autós elfelejti, aztán meg jön a baleset

Ezt sok autós elfelejti, aztán meg jön a baleset

2016. november 1. 18:02

Ilyenkor érdemes felszereltetni a téli gumit - emlékeztetett az InfoRádió érdeklődésére a Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke. Morenth Péter azt mondta: a lakosság 80 százaléka lecseréli a nyári gumikat télire.

Akik hegyvidéki területen laknak, megfontolandó, hogy már most mindenképpen óvatosabban vezessenek. A téli gumi cseréjének november elején jön el az ideje, amikor tartósan 7 fok alá esik a hőmérséklet. Ekkor érdemes mindenképpen elkezdeni a gumiabroncsok cseréjét - tanácsolta a szövetség ügyvezető elnöke.

Morenth Péter azt javasolta, használt gumit ha lehet, ne vegyünk, mert nem tudjuk, hogy mi történt korábban a gumiabronccsal.

Amikor a gumiabroncs legördül a szalagról a gyárban, átmegy egy röntgengépen, és ha a legkisebb hiba van rajta, már selejt. A használt gumiabroncsnál nem lehet tudni, hogy megpadkázták-e, van-e olyan nagyobb szakadás belül, amit kívülről nem lehet látni

- figyelmeztetett a szakember.

Szintén nagyon fontos téli gumi vásárlásánál, hogy keressünk fel egy szakembert, mondjuk el neki, hogy milyen típusú autónk van, mennyire erős, hogyan szoktunk vezetni, városban, autópályán vagy csak autóúton használjuk majd inkább a téli gumit, és azt is kérdezzük meg, hogy a gyártó melyik gumiabroncsot melyik autótípushoz ajánlja

- sorolta Morenth Péter.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke elmondta, a négy évszakos gumikkal együtt a magyar autótulajdonosok 70-75 százaléka cseréli le az abroncsait.

Fontos tudatosítani, hogy két szett gumi sokkal hosszabb ideig kitart, mint egy szett.

"Viszont arra is ügyelnünk kell, hogy tavasszal visszacseréljük a nyári gumikat, mert egy téli gumi nyáron 2-3 év alatt tönkre mehet, és elveszíti minden olyan tulajdonságát, amiért téli gumi abroncsnak hívják, és így hamar használhatatlanná válhat" - emlékeztetett a Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?