Ezt sok autós elfelejti, aztán meg jön a baleset

2016. november 1. 18:02

Ilyenkor érdemes felszereltetni a téli gumit - emlékeztetett az InfoRádió érdeklődésére a Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke. Morenth Péter azt mondta: a lakosság 80 százaléka lecseréli a nyári gumikat télire.

Akik hegyvidéki területen laknak, megfontolandó, hogy már most mindenképpen óvatosabban vezessenek. A téli gumi cseréjének november elején jön el az ideje, amikor tartósan 7 fok alá esik a hőmérséklet. Ekkor érdemes mindenképpen elkezdeni a gumiabroncsok cseréjét - tanácsolta a szövetség ügyvezető elnöke.

Morenth Péter azt javasolta, használt gumit ha lehet, ne vegyünk, mert nem tudjuk, hogy mi történt korábban a gumiabronccsal.

Amikor a gumiabroncs legördül a szalagról a gyárban, átmegy egy röntgengépen, és ha a legkisebb hiba van rajta, már selejt. A használt gumiabroncsnál nem lehet tudni, hogy megpadkázták-e, van-e olyan nagyobb szakadás belül, amit kívülről nem lehet látni

- figyelmeztetett a szakember.

Szintén nagyon fontos téli gumi vásárlásánál, hogy keressünk fel egy szakembert, mondjuk el neki, hogy milyen típusú autónk van, mennyire erős, hogyan szoktunk vezetni, városban, autópályán vagy csak autóúton használjuk majd inkább a téli gumit, és azt is kérdezzük meg, hogy a gyártó melyik gumiabroncsot melyik autótípushoz ajánlja

- sorolta Morenth Péter.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke elmondta, a négy évszakos gumikkal együtt a magyar autótulajdonosok 70-75 százaléka cseréli le az abroncsait.

Fontos tudatosítani, hogy két szett gumi sokkal hosszabb ideig kitart, mint egy szett.

"Viszont arra is ügyelnünk kell, hogy tavasszal visszacseréljük a nyári gumikat, mert egy téli gumi nyáron 2-3 év alatt tönkre mehet, és elveszíti minden olyan tulajdonságát, amiért téli gumi abroncsnak hívják, és így hamar használhatatlanná válhat" - emlékeztetett a Magyar Gumiabroncs Szövetség ügyvezető elnöke.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem