35 °C Budapest
Autósok millióinak kell majd újra vizsgáznia KRESZ-ből?

Autósok millióinak kell majd újra vizsgáznia KRESZ-ből?

2016. július 18. 08:31

Ahogy arról a Pénzcentrum már a múlt héten beszámolt, várhatóan 1-1,5 év múlva jelentősen módosul a KRESZ. Az új szabályok várhatóan a sebességhatárokat is érintik, de a Magyar Nemzet ma reggeli írása szerint az is elképzelhető, hogy mindenkinek újra kell majd vizsgáznia.

Az ORFK közleménye:

"A Magyar Nemzet című polgári napilap 2016. július 18-án megjelent lapszáma 2. oldalán az "Új KRESZ - csigatempóban" című közlés, majd az azt átvevő számos médiatartalom-szolgáltató valótlanul híreszteli, hogy az ORFK szóvivője 2014-ben arról nyilatkozott, hogy a KRESZ esetleges módosítását tanfolyam végzéséhez és újabb vizsgához kötné a jogalkotó. Ilyen nyilatkozatot az ORFK szóvivője 2014-ben, 2014 előtt, és azóta sem tett."

Néhány közlekedési táblával kevesebb lehet, és várhatóan változhatnak az eddig alkalmazott sebességhatárok is. Már dolgozik az NFM az új KRESZ-szabályokon, a munkát azonban nem kapkodják el, várhatóan 1-1,5 év múlva jön az új szabályozás - írtuk még a múlt héten.

A Magyar Nemzet ma reggeli írása szerint azonban az is elképzelhető, hogy meglépik,

az új törvény hatálybalépésekor mindenkinek újra kellene vizsgáznia KRESZ-ből.

A napilap szerint egyébként éppen erre enged következtetni a késlekedés is, a népszerűtlen intézkedéssel ugyanis megvárnák a döntéshozók a választásokat. Ez a lépés ugyanakkor nem csak tanulással, de valamilyen - nyilván nem ingyenes - tanfolyam elvégzésével és vizsgával is együtt járna. Tehát

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

több millió autósnak mélyen a zsebébe kellene nyúlnia majd, ha vezetni akar a jövőben is.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?