Kép az Aldi feliratról az egyik budapesti üzletükön. Az Aldi, azaz Albrecht Diskont két diszkont szupermarketlánc márkája, amely 20 országban több mint 10 000 üzlettel rendelkezik.

Hatalmas veszélyben az Aldi vásárlói: súlyos biztonsági hiba történt, ez a teendő

2024. június 13. 14:45

Öt Aldi-üzletben történt behatolás a pénztárakba, a vásárlók bankkártyaadatainak megszerzése céljából - számolt be az App.com.  

Az Aldi szupermarketlánc bejelentette, hogy vásárlóinak bankkártya- és hitelkártyaadatai veszélybe kerülhettek az Egyesül Államok New Jersey államában. A vállalat szerint az incidens két garden state-i és három kaliforniai üzletet érintett közvetlenül.

A problémát okozó eszközöket múlt év végén, december 28. és január 4. között telepítették az Union Commerce Avenue-i és a Roselle St. Georges Avenue-i üzletekben. Az eszközök képesek voltak hozzáférni a vásárlók kártyaadataihoz, beleértve a PIN-kódokat is.

Az Aldi tájékoztatása szerint azonnali intézkedéseket tettek az eszközök eltávolítása érdekében, és értesítették a hatóságokat valamint a fizetési kártyák kibocsátóit is. A vállalat országos szinten is felülvizsgálta üzleteit, hogy megakadályozza hasonló események előfordulását.

Az érintett terminálokon tranzakciókat végrehajtó ügyfelek neve, kártyaszámuk, lejárati dátumuk, PIN-kódjuk és biztonsági kódjuk kerülhetett illetéktelen kezekbe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Aldi közleményében leírta: sajnálja az esetet és felhívja vásárlói figyelmét arra, hogy lépjenek kapcsolatba kártyakibocsátójukkal és igényeljenek ingyenes kártyatájékoztatást. Az érintetteket arra is kérik, hogy maradjanak éberek: vizsgálják felül számlakivonataikat és figyeljék  a megkapott jelentéseiket további lépések megtétele céljából - ha ez szükségesnek látszik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm