Lehalt a világ legnagyobb hullámvasútja: hatalmas bukta, pár napos működés után ütött be a krach

Lehalt a világ legnagyobb hullámvasútja: hatalmas bukta, pár napos működés után ütött be a krach

2024. május 14. 12:44

Alig egy héttel a nyitás után bezárt a Cedar Point vidámparkban található hullámvasút, mely a világ legmagasabb és leggyorsabbjaként lett beharangozva. A Top Thrill 2-t ideiglenesen leállították mechanikai javítások elvégzése céljából, miközben a park vezetősége és vendégei egyaránt csalódottságukat fejezték ki a szüneteltetés miatt - jelentette a Daily Mail.

Az ohiói Cedar Point vidámparkban található, a világ legmagasabb és leggyorsabb hullámvasútjaként beharangozott Top Thrill 2 működését a nyitás után pár nappal máris felfüggesztették. A leállás oka egy "mechanikai módosítás" elvégzése, amit a gyártó végez el. A javítást követően a park személyzete és egy külső felügyelő fogja átvizsgálni újra a hullámvasuttat annak érdekében, hogy az újranyitás biztonságosan megtörténhessen.

A vidámpark közleménye szerint tudatában van annak, hogy a látogatók nagy várakozással tekintettek az új hullámvasútra, és megérti csalódottságukat amiatt, hogy nem tudják azt üzemeltetni. A park vezetősége minden lehetséges lépést megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb újra megnyithassák az attrakciót.

A pontos módosítások természetéről és az újranyitás időpontjáról még nincsenek pontos részletek. A friss információkat a Cedar Point weboldalán teszik majd közzé. Korábban azt is bejelentették, hogy a Top Thrill korábban már világcsúcsot döntött magasságával és sebességével - ennek a felújított változata tér vissza azután, hogy egy baleset miatt bezárásra került.

A Top Thrill 2 elődjét egy vendég balesete miatt kellett bezárni még 2021-ben. A vendég fejsérülést szenvedett egy leeső fémkonstrukció miatt. Az eset jogi következményekkel is járt; a pórul járt vendég több millió dolláros kártérítést igényelt a parktól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Cedar Point vezetősége azt ígéri, hogy az új Top Thrill 2 még merészebb és fejlettebb lesz mint elődje. A pálya háromszoros kilövési mechanizmust kapott és egy második torony is épült mellé, mindkettő 420 láb magasságban. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem