33 °C Budapest
Two chess kings on Chinese and Russian flag.

Szép csendben totális háborút indított Oroszország és Kína: mi lesz itt, ha elfajulnak a dolgok?

2024. május 13. 12:05

Jóval gyakoribbak voltak az Oroszországból és Kínából indított kibertámadások tavaly. Az ismert kínai kibertámadások száma 50 százalékkal nőtt a múlt évben.

Jóval gyakoribbak voltak az Oroszországból és Kínából indított kibertámadások tavaly - állítja a Bitkom német digitális egyesület a Portfolio szerint.

Tavaly kétszer annyi támadást észleltünk Oroszországból - jelentette ki Bernhard Rohleder, az egyesület ügyvezető igazgatója. Az ismert kínai kibertámadások száma 50 százalékkal nőtt a múlt évben. A szervezet szerint a vizsgált vállalatok által jelentett támadások 80 százalékát Oroszországból indították.

Egy évre leosztva nagyjából 148 milliárd eurónyi kár keletkezett kizárólag kibertámadások miatt

- fogalmazott Rohleder. A támadások mögött a legtöbb esetben szervezett bűnözői csoportok vagy külföldi titkosszolgálatok állnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Egyeseknek ez csupán a pénzről szól" - mondta az igazgató. Mások a lehető legnagyobb kárt akarják okozni célpontjuknak, például a létfontosságú infrastrukturális létesítmények - az energiaközpontok és kórházak - támadásával. Ugyanakkor a pusztán szórakozás céljából elkövetett hackertámadások száma is jelentős.

Nancy Faeser német belügyminiszter és a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) elnöke, Hogler Münch hétfő délelőtt Wiesbadenben teszi közzé a Németországban 2023-ban észlelt kiberbűncselekményekről szóló jelentést. A BKA előzetes közlése szerint is nőtt az utóbbi évben külföldről vagy ismeretlen helyről indított kibertámadások száma az országban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm