27 °C Budapest
A large yellow cross painted yellow on asphalt. Close-up of road markings. Rough texture. Sunlight. Natural colors and patina. Evian-Les-Bains, Haute-Savoie, France.

Itt a döntés: betiltják Elon Musk közösségi média felületét, távozik az X

MTI
2024. április 17. 22:03

A pakisztáni belügyminisztérium ideiglenesen betiltotta az X közösségi platform működését az országban szerdán nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva.     

A minisztérium Reuters hírügynökséghez eljutott dokumentuma szerint "a pakisztáni törvények betartásának kudarca és a felületen tapasztalt visszaélések tették szükségessé a tilalom elrendelését". A pakisztáni vezetés jelezte a problémákat az X irányába is, de a vállalat nem mutatott hajlandóságot azok megoldása terén - derül ki a dokumentumból.

"Az X betiltásáról szóló döntés a nemzetbiztonság védelme, a közrend fenntartása és a nemzeti egység megőrzése érdekében született" - írták, hozzátéve, hogy a döntéshez a pakisztáni hírszerzési és biztonsági ügynökségek jelentései adták az alapot. A beadvány szerint az X-en tevékenykedő "ellenséges elemek" az ország destabilizálását tűzték ki célul.

Pakisztán hatóságai a YouTube-ot 2012 és 2016 között elérhetetlenné tették "istenkáromló" videók miatt, az X használatát pedig idén, a februári parlamenti választások után már jelentősen korlátozták. Ezenkívül két alkalommal a TikTokot is betiltották, és csak azután engedélyezték újra a működését, hogy több mint 18 millió, elfogadhatatlannak ítélt videó eltávolítására kötelezték.

Az AFP hírügynökségnek Moiz Dzsaferi ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy az X korábbi blokkolása miatt bírósági eljárást kezdeményezett, és a szerdán megszületett  ítéletben arra kötelezték a kormányt, hogy ismét tegye elérhetővé a felületet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem