21 °C Budapest
Standing in the store pharmacy, the unrecognizable woman holds over the counter medicine as she tries to make a decision.

Furcsa újítást vezet be a Tesco: menopauza-részleg nyílik, 450 termékkel enyhítenék a tüneteket

2024. február 8. 18:46

200 brit Tescóban nyílik úgynevezett menopauza részleg. A vállalat több mint 450 terméket vonult fel a kínálatában, amik segíthetnek az érintett nők fájdalmainak a csökkentésében úgy, hogy azokat minden eddiginél egyszerűbb is lesz megtalálniuk.

Új, innovatív tervet mutatott be Nagy-Britanniában a Tesco. Ennek keretében közel 200 üzletében külön menopauzarészleget hoz létre. A kezdeményezés célja, hogy javítsa a menopauzás nők vásárlási élményét azzal, hogy több mint 450 gondosan kiválasztott termékhez biztosít könnyű hozzáférést. Az új részleg egy hathetes kísérleti projekt részeként kerül bevezetésre az érintett boltokban, oly módon elhelyezve, hogy azokat a lehető legkönnyebben lehessen megközelíteni.

A projekt kapcsán a Tesco a GenM-mel működik együtt annak érdekében, hogy alakítsák a testápolási márkák által nyújtott szolgáltatásokat a menopauzában lévő nők számára. Tom Lye, a Tesco egészség-, szépség- és wellness kategóriákért felelős igazgatója optimistán nyilatkozott a kezdeményezésről: "Reméljük, hogy az üzleteinkben elhelyezett dedikált kirakatok segítenek majd a tájékozódásban, és az egész kezdeményezzésel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy segítsük a menopeuzától szenvedők mindennapi bevásárlásait."

Érdemes tudni, hogy a menopauza és perimenopauza során bekövetkező hormonális változások miatt sok nőt érintenek különböző tünetek - ezek között található 48 klinikailag elismert tünet is -, amelyek súlyos hangulati és energiaszint-ingadozásokhoz vezethetnek. A Tesco és GenM partnerségének célja ennek az átmeneti időszaknak a megkönnyítése olyan termékek ajánlásával, amelyek hatékonyan kezelik ezeket a tüneteket anélkül, hogy olyan káros vegyi anyagokat tartalmaznának, melyek ismerten súlyosbíthatják például a hőhullámokat vagy hangulatingadozásokat.

Heather Jackson, a Gen-M társalapítója méltatta a Tesco erőfeszítéseit, és üdvözölte, hogy a specifikusan menopauza-barát termékeknek dedikált helyet alakított ki, illetve bevezették az MTick szimbólumot, amik jó útmutatóul szolgálnak a nőknek. Jackson kiemelte a Tesco úttörő szerepét a területen - mindezt egy átfogó kutatás alapján -, ami arról szólt, hogyan lehetne jobban kiszolgálni ezt gyakran figyelmen kívül hagyott demográfiai csoportot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kiskereskedelmi vállalat ezen lépése nem csupán sürgős igényre válaszol vásárlói közösségén belül, hanem precedenst is teremtve mutatja meg elkötelezettségét minden vásárlójának támogatása mellett. Ezzel nem csak befogadást demonstrál de utat is nyit más kiskereskedelmi láncok előtt arra vonatkozóan hogyan lehet felismerni és kezelni az ilyen jelentős egészségügyi problémákat

- fejtette ki véleményét a témával kapcsolatban Heather Jackson.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem