2021. március 3. szerda Kornélia

Súlyos szabálysértések az iskolákban: ezt nem fizettethetik meg a szülőkkel

  • MTI
  • 2019. augusztus 29. csütörtök 19:01

Illegális tanévnyitó ünnepélyek szünidőben. Jogszabálysértést követ el az iskola, ha a tanév megkezdése előtt már augusztusban berendeli tanulóit az iskolába. Gyermekeikkel együtt hazarángatják a szülőket a nyaralásból augusztus végén az úgynevezett tanévnyitó ünnepély miatt, pedig a nyár végén sokkal alacsonyabbak az árak az üdülőhelyeken, olcsóbban lehet nyaralni a Balatonon is.

A tanév rendjéről szóló 11/2019. EMMI rendelet értelmében a 2019/2020. tanévben az első tanítási nap 2019. szeptember 2. (hétfő), de sok iskola valamilyen okból már augusztus 29-én, 30-án, 31-én vagy szeptember elsején (vasárnap) berendeli tanulóit tanévnyitó ünnepségre vagy tankönyvosztásra. Megrövidítik a nyári szünetet! - írja közleményében a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY) szervezet. (A pedagógusok számára az iskolai szünetek "tanítás nélküli munkanapok", számukra szombaton és vasárnap is elrendelhető a munkavégzés.)

Azt a tanulót, aki nem jelenik meg "ünnepi ruhában" illegális tanévnyitón, nem engedik be az "ünnepségre", ráadásul igazolatlan órát vagy osztályfőnöki intőt kap. 

Az egyesület szerint, ha a Házirend előírja milyen ruházatot, tornafelszerelést, váltócipőt stb. kell viselnie a tanulóknak az iskolában, akkor azok költségeit - ruhapénz formájában - az iskolafenntartónak kell biztosítania minden tanuló számára. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a tanítási év első napján (hétfőn) sem nem lehet tanévnyitó ünnepséget tartani. A tanítási órákon tanítani kell, nem ünnepelni! - írták.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.04-03.10
Országos

Interspar

03.04-03.10
Országos

Spar, Interspar

Tavaszi készülődés
03.04-03.20
Országos

Lidl

03.04-03.10
Országos

Spar

03.04-03.10
Országos

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos


HR Revolution 2021

Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?