15 °C Budapest

Neten intéznéd a hétvégi bevásárlást? Ennyire telített az Auchan, Tesco, Spar rendszere

2020. november 19. 16:40

Több olvasónk is jelenzte, hogy egyre nehezebb kiszállítási időponthoz jutni a nagyobb boltláncoknál. Korábban a Spar is arról beszélt, hogy a hagyományos év végi szezon mellett a második hullám is megterhelte az online shopjuk kapacitásait. Most a Pénzcentrum megnézte, sikerülhet-e csütörtökön még elcsípni egy bevásárlási időpontot péntekre, vagy szombat délelőttre a nagyobb láncok  rendszerében, hogy egyszerűen letudjuk a hétvégi nagybevásárlást. Annyit előre elárulunk, érdemes több boltot is nézegetni, vagy áruházi átvételre rendelni.

Nem elég, hogy nyakunkon a karácsony, illetve a kapcsolódó hagyományos bevásárlási szezon, még a járvány második hulláma is eléggé leterheli a boltok házhozszállítási részlegeit. Korábban a Spar azt mondta a Pénzcentrumnak, hogy bár megerősített kapacitásokkal készülnek az ünnepekre, kimondottan decemberben, érdemes mielőbb szállítási időpontot foglalni. A Spar mellett itthon a nagyobb láncok közül az Auchan, a Príma és a Tesco is kiszállítja a termékeit a vásárlóknak.

Több olvasónk is jelezte, hogy bár még csak a karácsonyi dömping elején tartunk, már most sem lehet 1-2 napra előre időpontot foglalni házhozszállításra. Úgyhogy, aki például sokáig dolgozik, vagy nem jut el este 7-ig boltba, annak így a korlátozások alatt érdemes jóelőre kitalálni, mit akar rendelni.

Jó taktika lehet, ha több bolt rendszerét is figyeljük, és onnan vásárolunk, amelyik legközelebb ki tudja hozni a cuccokat. A Pénzcentrum most megnézte, hogy állnak az üzletláncok kiszállítási naptárai: mindegyik esetében szerkesztőségünk III. kerületi címére akartunk házhozszállítást kérni. Arra voltunk kíváncsiak, hogy tudunk-e péntekre, vagy legkésőbb szombat délelőttre időpontot foglalni, hogy ne kelljen a zsúfolt üzletekben elintézni a hétvégi bevásárlást. Azt is megnéztük, hogy a Polgár utcai szerkesztőségünkhöz legközelebbi átvételi pontokon mikor tudnánk felvenni a rendelésünket. Lássuk, hogy állt a telítettség csütörtökön dél körül!

Pórul jártunk volna, ha hétvégére akartunk volna bevásárolni, legalábbis az Auchannál egészen jövő csütörtökig, 26-áig beteltek a szállítási időpontok. Áruházi átvételre még lett volna lehetőségünk holnap is a legközelebbi átvételi ponton, a budakalászi áruházban - ám a délután 2 utáni időpontok már itt is beteltek.

Ha szerencsénk van, el tudtunk volna csípni egy péntek esti időpontot a Tescónál, 1199 forintért 19 és 22 óra között ki is hozták volna a megrendelt árut - ugye, csak az üzleteknek kell bezárni hétkor, a futárok dolgozhatnak. Egyébként a további napokra még rengeteg szabad időpont volt. Ha áruházban akarnánk átvenni az árunkat, akkor a legközelebbi, Bécsi úti Tescóban már akár péntek reggel nyolcra is lett volna időpont, de nap közben is sok volt a szabad hely.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Sparból legkorábban jövő szerdán érkezett volna meg a renelés a Polgár utcába: az egyetlen időpont aznapra 14 és 16 óra közöttre volt, de ahogyan látni is, a rendszer már sárgán jelezte, mert hamarosan betelik. 26-ától már könnyebb dolgunk lett volna kiszállítási időpontot foglalni. Ugyanakkor a szerkesztőséghez legközelebbi átvételi ponton (Szentendre)még lett volna bővenb helyünk pénteken délutánra.

A Prímában péntek reggelre, és estére is lett volna kiszállítási időpontunk. Ám a boltlánc külön megjegyzi, hogy "érintésmentes" kiszállításra nincs lehetőség, úgyhogy hatósági karanténban lévő vásárlókat sajnos nem tudnak kiszolgálni.

Úgyhogy összességében egyelőre még nincsenek tavaszi állapotok a boltok webshopjaiban, nem lehetetlen csütörtökön foglalni egy hétvégi bevásárlást pénteki, vagy szombat délelőtti kiszállításra. Ha valaki nagyon ragaszkodik egy bizonyos lánchoz termékeihez, de nem talál

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem