2 °C Budapest

Ezeket a filléres csúcsborokat keresd a magyar áruházakban idén ősszel

2017. október 25. 15:03

Annak, aki szereti a minőségi, igazán jó, emlékezetes borokat, már nem kell vagyonokat otthagynia az üzletekben. Ha szerencsénk van, már ezer forint alatt is találhatunk kedvünkre való italt az üzletek polcain, igaz, ez azért ritkán fordul elő. De megesik, épp ezért érdemes elidőzni a diszkontáruházak és hipermarketek boros részlege előtt. Idén ősszel például kiváló borokat vásárolhatunk fillérekért az Auchanban, a Tescóban, a Lidlben és az Aldiban is.

Jó áron vásárolni jó bort ma már nem álom, elég, ha az ember elmegy a legközelebbi diszkontáruházba vagy hipermarketbe, és az üzletek boros részlegén biztosan talál kedvére való, minőségi italt, ráadásul nem is kell vagyonokat hagynia a pénztárnál. A hatalmas választékban persze nem könnyű megtalálni az igazi gyöngyszemeket. Segítünk, hol, mit érdemes beszerezni, ha valami igazán jót szeretnél inni.

Kimunkáltság és harmónia. A drágább borok komplexitása nélkül is gyönyörködtet

- írja a Művelt Alkoholista borblog egyik szerzője a 2016-os Tesco Finest Gavi fehérborról, amit 2000 forintért lehet beszerezni a hipermarketben. Az ital 11 pontot kapott a Gault & Millau keretei közt működő borblogtól, ami nagyjából annyit tesz, a bort szívesen innák máskor is, és az íze, illata alapján valószínűleg fel is ismernék.

Aki szereti a gyümölcsösebb, édeskésebb borokat, annak érdemes elmennie az Aldiba. A 2015-ös Torreguaceto Pietraluna Negroamaro del Salento a szakíró szerint sötét, sűrű és illatos. Gyümölcsös, édeskés ízzel. Viszont a borblogon csak 9 pontot kapott, vagyis szívesen innák máskor is, de nem felejthetetlen az élmény. 2000 forintért vásárolhatjuk meg a diszkontban.

Ha francia vörösekre szomjaznánk, akkor irány a Lidl és az Auchan. A hipermarketben a 2015-ös Pierre Chanau Bergerac saját márkás italáról azt írják:

Klasszikus cabernet blend: sötét, fanyarul fűszeres, határozottan strukturált, közepes testű. Egyszerűen mintaszerű, remek vétel.

10 pontot kapott a bor, ami mindössze 1449 forintba kerül.

A Lidlben a 2015-ös Blanchard de Cordambles Bourgogne Hauts-Cotes de Nuits-t kell keresni a polcokon kutatva.

Remek ízelítő Burgundiából, hibátlan, egy kicsit már több is, mint pusztán felismerhető karakter Nem bonyolult, de ennyiért remek

 - írják. 10 pontot kapott a 3000 forintos ital.

Ha valaki inkább fehérbort kortyolna otthon egy fárasztó nap után, akkor érdemes kipróbálnia a 2016-os Gonter Nivelon Macon-Villages-et. A szakíró szerint a francia bor szintén jó vétel: elegáns, letisztult, tipikus burgundiai ital chardonnay szőlőből. 1999 forintba kerül, borblogon 10 pontra értékelték.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha kedvet kaptál a vásárláshoz, érdeme átnézned az e heti akciós kiadványokat, mielőtt elindulnál a kiszelet üzletbe.

Befektetésnek sem rossz

Arról is írtunk már, hogy egy jó bor befektetésnek sem rossz. Egy kiváló ital sokszor jobb hozamokat produkál, mint az arany vagy az egyéb befektetési lehetőségek.

A nagy értékű régi, híres, jó évjáratú borkülönlegességek, és a jó minőségű, neves borok ára is gyorsan emelkedik, ezért aki megteheti, annak érdemes borritkaságokba fektetni a pénzt.

A borok befektetési értéke elsősorban abból adódik, hogy kínálatuk limitált, illetve egyre csökken. Erre egyébként magyar példa is van: egy tokaji borkülönlegesség például bő 10 évvel ezelőtt 40 ezer forintba került, míg ma már 200 ezer forintot kóstál.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozást. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem konstrukcióját, illetve a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem