2020. augusztus 12. szerda Klára

Duplán is felvehető támogatás erre az autóra: már ennyiért a tiéd lehet

  • Napi.hu
  • 2019. június 5. szerda 10:27

Júliustól a családvédelmi akcióterv szerint az államtól 2,5 millió forint támogatást kaphatnak a legalább három gyermeket nevelő családok új, hétüléses autó vásárlásához. A nagycsaládos és a villanyautó támogatás összevoonható, de a feltételeknek egyetlen típus felel meg: a 12,8 millió forint listaára Nissan kisbusz. 

Nincs maximuma annak, hogy a nagycsaládosok által kiszemelt autó mennyibe kerülhet a támogatás szempontjából, az mindenféleképpen jár. A villanyautó támogatás felső határa azonban 20 millió forint. Ez már 4 millió forintos mínuszt jelent az új autó árából - írja a Napi.hu. A jelenleg egyetlen olyan új autó van a piacon, amelyre mindkét támogatás igénybe vehető: a Nissan tisztán elektromos kisbusza, az e-NV200-as hétüléses változata az. Az összesen 4 millió forintos támogatással a 12,8 millió forintos listaárú autóhoz így 8,8 millió forintért juthatnak hozzá a támogatásra jogosultak, amennyiben más kedvezmény nincs. 

A nagycsaládosokat célzó versenybe a Nissan az X-Trail nevű SUV-val száll be, amelyhez az állami támogatással és a nissanos kedvezménnyel együtt 6,25 millióért lehet majd hozzájutni. A Nissan magyarországi importőre azt közölte, hogy 

egyelőre nem tervez a Nissan a privát vásárlásokra az állami támogatásokon felül további kedvezményt bevezetni, de a Nissan-kereskedők egyedileg dönthetnek úgy, hogy olcsóbban adják az autót.

A világban közlekedő elektromos autók paramétereit összefoglaló adatbázis (ev-database.org) szerint az elektromos Nissan-kisbusz hatótávolsága 130-285 kilométer, függően az időjárástól és a sebességtől. (Sztrádán 130-165 kilométert, kombinált használat esetén 160-215 kilométert, csak városban 195-285 kilométert tud.) Csak városi használat esetén a Mol áramkútjainak árait figyelembe véve, egy tankolás 80-95 százalékra a nagy teljesítményű töltővel 80-95 százalékra 2990 forint, ez pedig elég körülbelül 200 kilométerre. Tehát 1500 forintra jön ki 100 kilométer, ami kevesebb mint 4 liter benzinnek felel meg.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.