Az állam szerint a minimum három hónapos felfüggesztésre azért van szükség, hogy a Shein bizonyíthassa, tartalmai megfelelnek a törvényi előírásoknak
A húsvéti csokoládévásárlás során érdemes figyelni bizonyos figyelmeztető jelekre, mivel egyes tömegpiaci termékek olyan összetevőket tartalmazhatnak, amelyek inkább gyertyába, mintsem édességbe valók.
A húsvét a második legnagyobb csokoládéfogyasztási időszak a Halloween után – elég csak a boltok polcain sorakozó nyuszikra és tojásokra gondolni. Míg a gyermekkori húsvéti élmények, mint a cukorkavadászat, nosztalgikus emlékek, a szakértők szerint bizonyos húsvéti csokoládék csalódást keltő íze elkerülhető, ha tudjuk, mire figyeljünk vásárláskor.
Erica Gilmour, a Hummingbird Chocolate alapítója szerint a krétaszerű állag gyakran olyan töltőanyagokból származik, mint a pálmaolaj vagy a szójalecitin, ami arra utal, hogy a gyártó a költségcsökkentést helyezi előtérbe a krémes, kívánatos édesség létrehozása helyett - jelentette a Huffpost.
A szakértők három fő figyelmeztető jelre hívják fel a figyelmet a húsvéti csokoládévásárlás során:
1. Fizikai jelek
Bill Brown, a William Dean Chocolates tulajdonosa szerint "ha a csokoládé matt, puha vagy homályos, az alacsonyabb minőségre vagy helytelen temperálásra utalhat". Érdemes fényes, szinte csillogó külsejű terméket választani, ami a megfelelő temperálás jele, és selymes, sima textúrát biztosít harapáskor. Kerüljük az élénk rózsaszín vagy piros édességeket, mivel a 3-as számú piros színezék egészségügyi aggályokhoz kapcsolódik. Denise Castronovo, a Castronovo Chocolate tulajdonosa megjegyzi, hogy "az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal betiltotta a 3-as számú piros színezék használatát, de az élelmiszergyártóknak 2027 januárjáig van idejük eltávolítani termékeikből". Ron Sweetser, a Dandelion Chocolates szakértője azt javasolja, hogy szagoljuk meg a csokoládét – "Csokoládé illatúnak kell lennie! Nem csak édesnek."
2. Kerülendő összetevők
A minőségi csokoládé kevés összetevőt tartalmaz, és a kakaó a legdominánsabb elem, nem pedig a cukor. Castronovo szerint "a jó minőségű étcsokoládéhoz csak két összetevő szükséges: kakaó és cukor". Ugyanez igaz a tej- vagy fehér csokoládéra is. "A jó minőségű tejcsokoládé négy összetevőből áll: kakaó, cukor, kakaóvaj és tej. A minőségi fehér csokoládét csak kakaóvajból, cukorból, tejből és esetleg valódi vaníliából kellene készíteni." Minden élelmiszerterméken az összetevők mennyiségi sorrendben szerepelnek, így ha a cukor vagy az édesítőszerek az elsők között vannak, a csokoládé valószínűleg kevés tényleges kakaót tartalmaz. Gilmour szerint ez egyszerű jelzés: "Ha a cukor vagy egy alternatív édesítőszer az első vagy második összetevő, a csokoládé nem tartalmaz sok kakaót és alacsony minőségű."
JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?
Amennyiben 3 000 000 forintot igényelnél 5 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót havi 64 021 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 10,68%), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank (THM 10,83%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)
3. Gyanúsan alacsony ár
Ha nem a húsvét utáni akciós polcon vásárolunk, a túl olcsó ár gyanús lehet. Bár az ár önmagában nem garantálja a minőséget, a történelmileg magas kakaóárak miatt a csokoládé is drágább lett. Gilmour megosztotta: "Bár nem bízhatunk abban, hogy a csokoládé jó minőségű, csak mert drága, biztos lehet benne, hogy a nagyon olcsó csokoládé nem jó minőségű. Tehát az alacsony ár azonnali árulkodó jel."
A tömegpiaci csokoládék gyakran olyan összetevőket tartalmaznak, mint a vanillin (szintetikus vanília helyettesítő), a paraffin (élelmiszeripari viasz) és a pálmaolaj – olyan összetevők, amelyek segítenek a gyártóknak csökkenteni a költségeket, de nem tesznek jót az ízélménynek.
-
Adatvezérelt energiakereskedelem és AI-transzformáció: ezek az Audax Renewables jövőévi célkitűzései
A Pénzcentrum Pap Gabriellát, az energetikai vállalat ügyvezető igazgatóját kérdezte.
-
Megindult az MBH Bank részvények igénylése (x)
A lakossági befektetőket egyszerű folyamat és árkedvezmény is várja a bank részvényigénylésében.
-
Megéri-e a KKV-nak napelembe fektetnie? (x)
Energiaválság és kiszámíthatatlan költségek
-
Szigetüzem egyszerűen: megbízható Pramac megoldások (x)
A stabil energiaellátás ma már nem luxus, hanem alapfeltétel – legyen szó otthonról, vállalkozásról vagy mezőgazdasági telepről.








