Edinburgh, Scotland, UK - 21st March 2011: Front entrance sign of a Tesco Superstore supermarket at the Hermiston Gait Retail Park in Edinburgh. Tesco divide their UK stores into six categories, with superstores such as this one being classed as a large supermarket.

Drasztikus bejelentést tett a Tesco: szigorú szabály élesedik, erre figyeljenek a vásárlók

2024. április 17. 19:44

Egy bristoli Tesco új biztonsági intézkedéseket vezetett be, többek között, hogy a vásárlóknak egy CCTV-s átvizsgáláson kell átesniük, amivel csökkentenék a bolti lopások számát.

Új biztonsági intézkedéseket vezetett be a bolti lopások ellen, valamint a boltban dolgozók biztonságának fokozása érdekében a bristoli North Street-i Tesco írja a Yahoo. A vásárlóknak többek között CCTV felvételen keresztül kell magukat átvizsgáltatniuk belépés előtt reggel 6-9 óra között, valamint este is.

Az üzlet ezen felül megszüntette a kosarak elhelyezését is a bejárat mellett, megakadályozva ezzel a tolvajokat abban, hogy gyorsan távozhassanak lopott áruval. A Tesco korábban minden Express üzletében távirányítású ajtórendszert telepített azért, hogy ez a gyakorlat más üzletekben is alkalmazhatóvá válhat.

A vállalat szóvivője kiemelte, a dolgozók biztonsága prioritást élvez, és az elmúlt négy év során jelentős összegeket fektettek be többek között a rendszer üzemeléséhez szükséges kamerákba, védőfalakba és digitális rádiókba. Egy névtelen Tesco-alkalmazott szerint az intézkedések szükségességét az indokolja, hogy egyes vásárlók rendszeresen próbálkoznak lopással.

Az intézkedések a más szupermarketláncok által alkalmazott módszereket követik. Az M&S csökkentette például kiállított termékeinek mennyiségét, míg a Co-op "műtermékeket" vezetett be. A Sainsbury's azt követeli meg vásárlóitól, hogy az önkiszolgáló területről történő távozáskor szkenneljék be blokkjaikat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem