12 °C Budapest
Woman shopping in supermarket reading product information.(shampoo, soap, shower gel,)

Elkezdődött: újabb üzleteket zár be végleg a Magyarországon is jelenlévő drogérialánc Angliában

2024. február 20. 17:44

A Body Shop bejelentette hét brit üzletének bezárását, részeként egy átfogó szerkezetátalakítási tervnek, amely az online értékesítés és nagykereskedelmi stratégiákra való újrafókuszálást, valamint a pénzügyi stabilitás elérését célozza. A jövőben további üzletbezárások várhatóak - számolt be a DailyMail.

A Body Shop bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban hét üzletét fogja bezárni. Ez a döntés néhány nappal azután született, hogy a vállalat terveit ismertette a vagyonfelügyelők kinevezésével kapcsolatban. A bezárásra kerülő üzletek között négy londoni helyszín található: Surrey Quays, Oxford Street Bond Street, Canary Wharf és Cheapside. Emellett Nuneatonban (Warwickshire), Ashford Town Centre-ben (Kent) és Bristol Queens Road-on is bezárnak üzleteket.

A vállalat szerint ezek a lépések egy nagyobb szerkezetátalakítási terv részét képezik, amelynek célja az üzlet jövőjének biztosítása. Tony Wright, Geoff Rowley és Alastair Massey közös ügyintézők arra a következtetésre jutottak, hogy a jelenlegi üzletportfólió már nem fenntartható. A nagy átalakítási tervről a Pénzcentrum is beszámolt.

A friss hírek szerint a The Body Shop 198 brit üzletének több mint fele továbbra is nyitva marad az átszervezés után. A vállalat hangsúlyozza, hogy az üzlethelyiségek számának csökkentése összhangban van a termékstratégiai újrafókuszálással, valamint az online értékesítési csatornák és nagykereskedelmi stratégiák erősítésével. Ez segíteni fogja a márkát abban, hogy visszatérjen a pénzügyi stabilitáshoz.

A központi irodai szerepek átalakítása mellett a létszámban is jelentős csökkenés várható, körülbelül 40%-kal kevesebb alkalmazott lesz, ami több mint 400 teljes munkaidős pozíciót jelent. A változtatások részeként megszűnik a Body Shop nagyköveti programja is.

Ezek az intézkedések támogatni fogják a The Body Shop nemzetközi stratégiáját és stabilizálják a cég magját. A globális franchise partnerek és az ázsiai, közel-keleti valamint európai nagykereskedelmi partnerek kulcsszerepet fognak játszani a jövőben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A múlt héten kiderült, hogy a The Body Shop csődeljárás alatt áll, ami több mint 200 brit üzetben dolgozó alkalmazottak munkahelyét veszélyezteti. Jelenleg világszerte 10 000 embert foglalkoztatnak több mint 70 országban elterülő 3 000 üzetükben és további 12 000-et franchise-üzleteikben.

Az FRP Advisory-t vonták be a fizetésképtelenségi eljárás lebonyolításába röviddel azt követően, hogy új tulajdonos vette át az irányítást ígérve új lendületet adni az üzletnek. Az adminisztráció egyelőre csak az Egyesült Királyságban érintett alkalmazottakra és ületekre vonatkozik.

Az ügyintézők minden lehetőséget megvizsgálnak annak érdekében, hogy megtalálják a vállalkozás számára legjobb továbblépési lehetőségét és időben tájékoztassák hitelezőket és munkavállalókat. A The Body Shop továbbra is folytatja tevékenységét mind boltjaiban mind online felületein miközben dolgoznak jövőbeli terveiken - hangsúlyozzák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem