20 °C Budapest
Big Mac Fast food on black background mcdonalds hamburger

Megszólalt a McDonald's csúcsvezetője: jönnek a nagyobb burgerek, bőségesebb menük

2023. december 7. 21:35

A McDonald's nagyobb hamburgerek bevezetését, több ezer új étterem nyitását, hűségprogramjának bővítését és a növekedés fokozása érdekében a marketingtevékenység fokozását tervezi - számolt be a CNN.

A McDonald's, a globális gyorsétterem-óriás bemutatta növekedési stratégiáját, amelynek középpontjában a terjeszkedés áll. Chris Kempczinski vezérigazgató a CNN-nek adott interjúban elárulta, hogy a vállalat lehetőséget lát abban, hogy nagyobb hamburgereket kínáljon vásárlóinak. Ez része annak a szélesebb körű tervnek, amely szerint a menüktől kezdve a cég globális terjeszkedéséig mindent nagyobbra akarnak méretezni.

A vállalat a hamburgerek ízének javításán dolgozik, és azt tapasztalta, hogy a vásárlók a nagyobb adagok iránt is érdeklődnek. Jo Sempels, aki azokat a piacokat felügyeli, ahol a McDonald's licenceli a márkáját, egy befektetői rendezvényen kijelentette, hogy figyelembe vették a vásárlók visszajelzéseit, és megértették a nagyobb, jó minőségű hamburgerek iránti igényüket.

A McDonald's az étlapkínálat bővítése mellett több ezer új étterem megnyitását is tervezi világszerte. A vállalat célja, hogy 2027-re világszerte elérje az 50 000 helyet, szemben a szeptember 30-i mintegy 41 000-rel. Ez jelentené a leggyorsabb növekedési időszakot a vállalat történetében.

Manu Steijaert, a McDonald's globális ügyfélkapcsolati vezetője a befektetői rendezvényen hangsúlyozta, hogy a vállalat már most is hatalmas mérete és léptéke ellenére még mindig van hely a növekedésre. Kiemelte annak fontosságát, hogy fizikailag közelebb legyenek a vásárlókhoz a kényelem és a jobb szállítási idő érdekében.

Az ambiciózus terv azt is tartalmazza, hogy 2027-ig 150 millióról 250 millió aktív felhasználóra növeli hűségprogramját 90 napos időszakonként. Joe Erlinger, a McDonald's USA elnöke a szerdai befektetői rendezvényen megjegyezte, hogy az ilyen hűségprogramokból származó adatok jelentős versenyelőnyt jelentenek majd az éttermi helyszínek mellett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A McDonald's emellett azt tervezi, hogy fokozza marketingtevékenységét. Jill McDonald, aki a teljes egészében saját tulajdonú nemzetközi piacokat felügyeli, a szerdai rendezvényen elmondta, hogy a marketing maximalizálása jelentős növekedési lehetőséget jelent a vállalat számára.

Ez az átfogó stratégia egy olyan időszakban jön létre, amikor az inflációs aggodalmak miatt sok ügyfél keresi a módját annak, hogy kevesebbet költsön. Kempczinski azonban biztosította, hogy a készülő hamburgerük annak ellenére, hogy nagyobb méretű, kiváló értéket kínál majd ahhoz képest, amit máshol találnak a vásárlók.

Végeredményben a McDonald's növekedési stratégiája egy sokoldalú megközelítés, amely magában foglalja a menüajánlatok bővítését, a globális helyszínek számának növelését, a hűségprogram bővítését és a marketingtevékenységek fokozását. A vállalat úgy véli, hogy ezek az intézkedések segítenek a változó vásárlói igényeknek való megfelelésben és a növekedési pálya folytatásában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem