21 °C Budapest
Árcsökkentés jön a magyar áruházláncnál: 80 tejtermék lesz olcsóbb

Árcsökkentés jön a magyar áruházláncnál: 80 tejtermék lesz olcsóbb

2023. június 7. 13:33

Két ütemben összesen 80 tejtermék árát csökkenti tartósan a PENNY. Az áruházlánc a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy a kedvezmény mértéke egyes árucikkek esetén a 20 százalékot is eléri. A számokból az látszik, hogy egyre jobban figyelnek az akciókra a vásárlók.

Az áruházlánc

  • első körben június 4-én csökkentette 40 tejtermékének árát,
  • június 8-tól pedig további 40 tejalapú árucikk kapható még kedvezőbb áron.

A változás a hazai beszállítóktól érkező sajátmárkás és szállítói márkás tejtermékeket érinti. Így a különböző tejek, sajtok, joghurtok és vajak mellett a nemrég teljes megújuláson átesett Sissy-termékcsalád számos terméke is alacsonyabb áron kerül ki a polcokra – tájékoztatta lapunkat a PENNY.

Az egyes érintett kategóriák átlagos árengedménye a következőképpen alakul:

  • a tej akár 14%,
  • a túrótermékek akár 11%,
  • a sajtok pedig akár 16% kedvezménnyel kaphatók.

A tartósan alacsony áron kínált árucikkek mind a 229 üzletben egységesen érhetőek el, a kedvezmény mértéke pedig akár a 20 százalékot is elérheti június 8-tól.

Egyre többen keresik az akciós termékeket

„Általánoságban elmondható, hogy az utóbbi időszak gazdasági nehézségi következtében megnövekedett az akciós termékek iránti kereslet, illetve a vásárlók elkezdtek lefelé vásárolni (például a márkatermék helyett a sajátmárkás alternatívát választják), ezáltal csökkent a magasabb értékű, prémium termékek iránti igény, vásárlási hajlandóság. Láthatóan átalakultak a fogyasztói kosarak, és a vásárlók inkább a kedvezőbb árú alternatívákat keresik egy-egy terméktípus esetén” – válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére Vincze Géza beszerzési igazgató.

Fotó és címlapkép: Penny
Fotó és címlapkép: Penny

A szakember hozzátette, hogy a beszállítói ártárgyalások során mindig az a céljuk, hogy a lehető legjobb árat tudják biztosítani a vásárlók számára. „Folyamatosan figyeljük a vásárlói igényeket fogyasztói trendeket és ennek megfelelően alakítjuk a választékunkat. Partnereinkkel mindig hosszútávú együttműködésben gondolkodunk, beszállítóinkkal folyamatosan együtt dolgozunk, hogy versenyképes termékeket biztosítsunk a vásárlók számára”. Vincze Géza elmondta azt is, hogy a PENNY a magyar beszállítókkal és termelőkkel szorosan együttműködik, ennek köszönhetően az alapanyagárak csökkenését adja tovább a fogyasztóknak.

Miért fontos a tejtermék az egészséges táplálkozásban?

A tej a kedvező élettani hatásainak köszönhetően az egészségmegőrzésben és betegségmegelőzésben is fontos alapélelmiszer – írja elemzésében a Tej Terméktanács. Rendszeres fogyasztása támogatja az immunrendszert és szerepet játszhat a szív- és érrendszeri-, a magasvérnyomás-betegség, az elhízás, a csontritkulás és a fogszuvasodás megelőzésében.

A tej és tejtermékek mind mennyiségileg, mind minőségileg a legjobb kalciumforrásoknak számítanak, kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás mellett a kalciumfelvételünk 60-70%-a ezen élelmiszerekből származik. Az ásványi anyagok közül említésre méltó még a magnézium, a foszfor és a cink is, továbbá nem hagyható figyelmen kívül a sajtok nagy nátriumtartalma sem.

Szakértők szerint két pohár tej biztosítja többek között a fehérjeigény 20-25, míg a kalciumszükséglet 70 százalékát.

A magyar háztartások havonta átlagosan 4,7 liter tejet fogyasztanak. A 65 év felettieknél ez a szám meghaladja a 6 litert is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem