8 °C Budapest
A high view of a girl leaping into a sparkling swimming pool while her siblings stay out of her way

Borsos ára lehet a kerti csobbanásnak: ha ezekre figyelsz, vagyonokat spórolhatsz

2023. június 5. 08:15

Kerti medencéből több fajta létezik, megkülönböztetünk puha falút, és fémvázas, merefalú kiviteleket, ezeket elhelyezhetjük a föld felett és a földbe ásva is. Fontos, hogy a választáskor vegyük számításba a kertben lévő hely méretét és azt, hogy hány ember fogja használni a medencét. A fiziaki adottságok mellett az árra is érdemes odafigyelni, mivel medence és medence között hatalmas árkülönbségek mutatkoznak. A Hellovidék cikkében nlhény hasznos tanácsot gyűjtött össze a vásárlás előtt állóknak.

Manapság a kertesházak egyre inkább alapvető termékévé válik a medence. A jó hír, hogy az ellátási láncok rendeződésével a piaci körülmények is megnyugodni látszanak, mind az igények, mind a piaci árak és szállítási feltételek stabilizálódnak. A forint erősödése kedvezően hat az idei árakra is, így a napjainkban tapasztalható magas infláció ennél a kategóriánál kevésbé jelentkezik - olvasható a Hellovidéken. A szekemberek szerint, az adatok jelenleg azt mutatják, a földfeletti, „bárhol” felállítható medencék esetében a legnépszerűbbek a felfújható peremű és fémvázas medencék.

A felfújható peremű medencéket jellemzően gyerekek számára, 2-3 szezonra, pancsolóként vásárolják a fogyasztók. Legfőbb előnyük a kedvező ár, ezek a termékek ugyanis mérettől függően akár már pár ezer forinttól elérhetőek. Hozzátették, a másik népszerű földfeletti medence típus a fémvázas kialakítás. A medencetest oldala ez esetben is erős, három rétegű és puhafalú, a tartást itt a fémváz biztosítja.

Ezt a méretet jellemzően már az egész család használja, számos méretben, eltérő felszereltséggel és különböző külső megjelenéssel elérhetőek. Magasabb árfekvés miatt ezeket a termékeket a felfújható peremű medencékhez képest szűkebb réteg vásárolja, ám még mindig nagy az előnyük a telepített medencékkel szemben a kedvezőbb ár. A magyarországi áruházak kínálatából többféle típussal is találkozhatunk, ezekből néhányat idelent is felsoroltunk:

  • A Praktikernél a puha falú medencék ára 7499-277 990 forint között mozog, a fém falú medencék pedig 42 490-179 990 forint között kaphatók.
  • Az OBI-ban a puha falú medencék 7999-119 990 forint között vásárolhatók, viszont a fémvázas medencék ára 277 990-1 099 990 forint között mozog.
  • A Bauhausban a puhafalú medencék 29 990- 32 990 forint között kaphatók, a fémvázas medencék ára 29 990-299 990 Ft között van.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem