a woman sunbathing on a bar terrace

Erre a legtöbb magyar nem gondol a közelgő nyár kapcsán: csúnya pofáraesés lehet a vége

2023. május 19. 12:03

A kánikulában sokan tanácstalanok, mit viseljenek, hiszen a rekkenő hőségben legszívesebben otthon töltenénk az időnket, vagy fürdőruhában pihennénk a strandon. Ez sajnos lehetetlen, felöltöznünk ilyenkor is fel kell, de mit húzzunk magunkra? Éppen ezért most szakértő segít az alapokban.

Corata Mónika divattervező szerint az elegancia az egyszerűségben rejlik, és az egyszerűség és a minimalizmus időtálló stíluselemek. Az általa adott tanácsok a divat világában való eligazodást segíthetik elő, inspirációt adhatnak az öltözködés során, és még közelebb visznek bennünket a divat világához.

A divat önmagunk legtisztább kifejezési formája, a ruházatunkon keresztül. Az egyedi stílus sosem évül el, mindig időtálló marad, épp ezért én elsősorban azt tanácsolom mindenkinek, hogy merjenek kicsit lázadni, elengedni a szabályokat, kereteket. Ne a kifutókon látottakat próbáljuk meg utánozni, fókuszáljunk saját magunkra és belső világunkra!” – javasolja Corata Mónika.

5 szakértői tipp, hogy nyáron is jól érezd magad a bőrödben:

  • Teremtsd meg a saját stílusod, ne fókuszálj a divatbemutatók és magazinok által meghatározott szabályokra. Merj Önmagad lenni!
  • Fontos a kényelem és a praktikum is, egy jól bejáratott cipő egy vakáción vagy utazáson elengedhetetlen.
  • Bátran kísérletezz a színekkel és mintákkal! A nyári időszak ideális arra, hogy felfrissítsd a ruhatárad néhány vagány, bevállalós darabbal. Ne félj a különböző szabások kipróbálásától sem!
  • Figyelj oda az anyagok átlátszóságára és vastagságára! Kellemetlen lehet, ha az alsónemű színe átüt az anyagon. Az áttetsző darabokat hagyd meg a partikra és fesztiválokra!
  • Ne görcsölj rá! Az öltözködésnek szórakoztató, inspiráló élménynek kell lenne, amely örömet és magabiztosságot hoz az életedbe. Ne hajszold a tökéletes végeredményt, maradj laza!

Minőségi ruhák, jó áron

Azonban nem csak a stílus és az egyediség fontos szempont, hanem az ár is. Mónika szerint minőségi ruhákhoz nem feltétlenül kell mélyen a zsebbe nyúlni. A minőségi ruhák mindig stílusosak és elegánsak maradnak. A divat ugyan változik, de a nívós ruhák időtállóak. Ha odafigyelünk a ruházatunk minőségére és ápolására, az hosszú évekig szolgálhat minket.

A stílus nem pénztárcafüggő. A harmónia és a tudatosság határozza meg. Stílusos lehet egy visszafogottabb összeállítás is, de akár egy kihívó, harsány szett is – az önazonosság a mérvadó. Ezért fontos megtanulnunk, hogy a külső ingereket hogyan építsük be a saját öltözködési stílusunkba, mi az, ami még hasznosítható, és mi az, ami nekünk már nem fér bele. Járjunk mindig nyitott szemmel!” – tette hozzá a divattervező.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm