21 °C Budapest
Woman choosing frozen food from a supermarket freezer. grocery store

Így spórolna most rengeteg magyar a vásárláson: elveszíthetik a rezsin, amit nyernek ezzel a trükkel?

2023. február 10. 08:16

Amióta elszabadultak itthon az élelmiszerárak, és amíg tartanak az árstopok, óriási mértékben megnőtt a fagyasztóládák iránt a kereset. De mennyivel dobhatják meg a rezsit ezek a hűtőberendezések? - ennek járt utána cikkében a HelloVidék.

Az Euronics Műszaki Áruházlánc szakembere elmondta a lapnak, a fagyasztóládák és hűtőszekrények esetében kifejezetten látszik a vásárlók megnövekedett igénye, amelynek indukálója egyértelműen az élelmiszerinfláció. Csak tavaly év végén kétszer annyi hűtőládát adtak el, mint máskor. "Újra előtérbe került az otthoni sütés-főzés, amelynek természetes velejárója a fagyasztott élelmiszerek lakossági betárolása. Az év utolsó hónapjaiban dupla forgalmat is láttunk a termékkategória előző évi azonos időszakához képest. Ez a változás egyébként a nagyobb kombinált hűtőkre is érvényes, bár itt már csak a kifejezetten energiatakarékos kategóriákat keresték a vásárlók, míg a fagyasztók esetében energiaosztálytól függetlenül általános volt a keresletnövekedés" - közölték.

Az Euronics szakemberei szerint a régi modelleket nem csak, hogy kikapcsolni, inkább lecserélni érdemes! Tragikusan magas a fogyasztása ugyanis egy akár már modernnek gondolt 8-10-12 éves készüléknek. "Egy régi hűtő vagy fagyasztó működtetése a teljes háztartási villamos fogyasztás akár 60-80%-át is kiteheti, a jelenlegi energiaárak mellett a számlánkon 10 000 Ft feletti összegért is felelős lehet egyetlen ilyen eszköz" - közölték.

A teljes cikk a fagyasztóládás spórolás és áramfogyasztás kapcsán a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?