18 °C Budapest
Woman with empty wallet spent all money for shopping

Máris érik az árstop kivezetése? Még csak most jöhet a feketeleves a magyar boltokban

2023. február 6. 17:04

Nagyon visszaesett a kiskereskedelmi forgalom decemberben. Vámos György szerint most lehetőség van a kormány előtt az árstopok kivezetéséről.

Mint arról mi is beszámoltunk, jelentősen visszaesett decemberben a kiskereskedelmi forgalom, ez derült ki a KSH ma közzétett adataiból. A kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 3,9%-kal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest. Decemberben az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 8,3, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 0,4%-kal csökkent, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,3%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2022-ben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 5,3%-kal nagyobb volt az előző évinél

A Portfolio megkérdezte Vámos Györgyöt, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárát a helyzetről. A szakértő azt mondta: a bolti infláció januárban tetőzhetett, azonban az év első felében csak lassú mérséklődésre lehet számítani a pénzromlás tekintetében.

Az idei első félév ugyanolyan nehéz lesz a vásárlóknak, mint amilyen a tavalyi év vége volt

- mondta a főtitkár a lapnak. Hozzátette azt is, hogy sok termék ára még tovább fog emelkedni, igaz, nem olyan sebességgel, mint a múlt év második felében tette.

A bolti infláció mérséklődésével a kormány előtt megnyílik a lehetőség, hogy döntést hozzon az árstopok kivezetéséről

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- tette hozzá Vámos György.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?