14 °C Budapest
Gera, Germany - September 2, 2012:  Lidl logo on the grip of their shopping carts.Lidl is a worldwide operating discount supermarket chain. Lidl operates about 7200 stores worldwide.

Váratlant húzott a Lidl: átalakul az árukészlet, lesz, akinek nem fog tetszeni

2023. február 4. 18:01

Csökkenti húskínálatát egy imázsjavító projekt keretében Lidl, és helyette a jövőben több zöldséget kínálna. Az intézkedés "alternatíva nélküli" - számol be a Blikk a Bild című német lap alapján

Az intézkedéssel a Lidl meg akarja különböztetni magát a versenytársaktól. Az üzletlánc 2025-ig jelentősen növelni tervezi a növényi fehérje alapanyagú termékeik kínálatát.

A cég azt az irányelvet vallja, hogy nem áll rendelkezésre az emberiség számára második bolygó, azt kell megvédeni, ahol most élünk. Úgy vélik, hogy az embernek úgy kellene táplálkozniuk, hogy a bolygó határait figyelembe veszik, ezért a jövőben kevesebb hústerméket fognak árulni.

A vezető beszerző, a Graf ezt a lépést nem a vásárlók oktatásának tekinti, hanem inkább a diszkont imázsgyarapodásaként értékeli, különösen a fiatal vásárlók körében.

Kemény döntés, de megérheti

A magyarok egészséges táplálkozáshoz való hozzáállásáról és a húsfogyasztási szokásairól készült nemrég reprezentatív kutatás. A felmérés a külföldön egyre népszerűbb vegán január (Veganuary) kezdeményezés hazai fogadtatására is rákérdezett: a húsételeket és az állati eredetű élelmiszereket a többség ugyan nem tudná teljesen mellőzni, 52%-uk mégis nyitott lenne arra, hogy legalább részlegesen csökkentse a fogyasztásukat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A társadalom többsége rendszeres húsfogyasztó, de a gyakoriság tekintetében megoszlik a minta: a kitöltők 36%-a napi szinten, 57%-a pedig heti szinten eszik húsételeket, ennél ritkábban pedig 5%-uk iktatja be az étkezésébe.

A válaszadók 81%-a nem tud elképzelni olyan szcenáriót, hogy az összes állati eredetű élelmiszerről lemondjon, ugyanakkor több mint felük (52%) hajlandó lenne legalább egyet mellőzni közülük. Jó hír, hogy az állati eredetű élelmiszerek helyettesítésére ma már számos növényi alapú alternatíva elérhető, melyekről már a magyar fogyasztók többsége (85%) is hallott. Ráadásul azok közül, akik még nem próbálták ezeket a termékeket, 44%-uk tervezi, hogy megkóstolja majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?