female buy dairy product in supermarket milk

Nesze neked árstop! Dúl a tejhiány a magyar boltokban: megszólalt a Tesco, Spar, Auchan

2022. november 7. 17:44

Úgy tűnik, mostanra unta meg az Agrárminisztérium, hogy hiába árstopos a tej immáron egy teljes éve, egyre több üzlet vásárlóitól hallani, hogy bizony folyamatos készlethiánnyal szembesülnek, pedig a családoknak segítség, ha a 2,8%-os tejet mindössze 209 forintért tudják megvásárolni. A tárca vezetője elrendelte a vizsgálatot, a boltok mossák kezeiket.

Ha jártál mostanában boltban, és sűrűn vásárolsz tejet, feltűnhetett neked is, hogy sok láncnál, sok helyen csak egy cetlit tesznek ki oda, ahol a 2,8 százalékos tejnek kellene lennie. A cetlin pedig felhívják a figyelmet, hogy ez a termék ideiglenesen nincs a készletben. A Blikk ezért utánajárt, mi a helyzet a boltokban, majd a minisztérium véleményét is megkérdezték az ügyben.

A Tesco a lapnak azt válaszolta, hogy természetesen előfordulhat rövid idejű hiány, de igyekeznek minél gyorsabban beszerezni a tejet, és különben is, a hatósági árasból is folyamatosan rendelnek.

Piaci súlyunkból fakadóan egy-egy termékkategóriában jellemzően több szállítóval állunk kapcsolatban, így nagyobb az esélyünk arra, hogy a piaci egyensúlytalanságokat kezeljük, és a termékek folyamatosan vásárlóink rendelkezésére álljanak. Állandó megrendeléseink vannak a hatósági áras 2,8%-os tejből, emellett a piacon az egyik legszélesebb folyadéktej választékkal várjuk a vásárlóinkat. Természetesen a hatósági áras termékek hónapok óta a legnépszerűbbek, hisz vásárlóink ezzel is igyekeznek optimalizálni kiadásaikat, ezért számtalan vásárlói kosárba bekerülnek. Emiatt maximalizáltuk az árstopos termékek egyszerre megvásárolható darabszámát, melynek célja, hogy a lehető legszélesebb vásárlói körben tudjunk értékesíteni. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy a nyitva tartás első időszakában ezen termékek az adott napra elfogynak

- írta a Tesco.

Az Auchan hasonlóan válaszolt, de azt tagadták, hogy a hatósági áras tejből folyamatos lenne a hiány.

A hatósági áras tejből a tavaly értékesített mennyiség idén is maradéktalanul kikerül az áruházaink polcaira, de az is látszik, hogy az ársapka miatt az eladások jelentős része erre a termékre helyeződött át. Tartós hiányról nem beszélhetünk, és természetesen más kedvező ár-érték arányú tejek és tejtermékek széles választéka mindig a vevőink rendelkezésére áll

- válaszolta a lapnak az Auchan.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A SPAR is sietett leszögezni, hogy amikor csak van az árstopos tejből, akkor azt azonnal vihetik a vásárlók, de a kollégák most is emberfelettit nyújtanak a boltokban.

Az ellátásbiztonság minden tekintetben garantált a SPAR Magyarországnál, a hatósági árral kapcsolatos szabályozásnak áruházláncunk teljes mértékben megfelel. A szükséges mennyiségek rendelkezésre állnak, és a szektorunkat is sújtó munkaerőhiány ellenére kollégáim mindent megtesznek annak érdekében, hogy az áruházak raktáraiból kellő gyorsasággal jussanak a polcokra a termékek.

A lap ezután kérdéseket küldött a Nagy István vezette Agrárminisztériumnak is, akik azonnal közölték, hogy vizsgálatot indítanak, hogy kiderüljön: miért kapják folyamatosan a panaszokat arról, hogy nem jut a vásárlóknak a hatósági áras tejből? A minisztérium ugyanakkor elismerte: jól látható, hogy a hatósági áras termékek rendkívül népszerűek, és értik, ha emiatt alakulnak ki ideiglenes készlethiányok

Vizsgáljuk, ha az árstoppal érintett termékek megfelelő mennyiségben nem állnak a fogyasztók rendelkezésére. A boltok polcain tapasztalható készlethiány azonban a megváltozott fogyasztói szokások révén is előfordulhat. A kormány korábbi döntése értelmében az ársapkát határozott időre vezette be, a jelenlegi szabályozás szerint december 31-ig van érvényben, de folyamatosan vizsgálja a helyzetet és dönt majd az árstopok ügyében

- válaszolta a minisztérium a bulvárlapnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?