2 °C Budapest
A lot of free-range chicken running and feeding on a big farm in New Zealand. Lots of happy chickens feeding and laying eggs. Pictures were taken during sunny midday with chickens out for a feed. They are not afraid of people Very healthy looking hens.

Durván megugrik a baromfi ára: csúnya időszak jön a boltokban, sok magyart fog érinteni

2022. október 6. 08:15

A madárinfluenza még velünk van, a veszély miatt pedig súlyos veszélyben van a magyar baromfiállomány is. A veszély miatt pedig komolyan megugorhat a baromfihús ára.

Finnországtól Porttugáliáig számos európai országban kimotatták szárnyasokban a magas patogenetikai összetevőjű madárinfluenza jelenlétét, ezért a magyarországi állomány sincs biztonságban - írja cikkében a KelloVidék. Mindez pedgi azt elenti, hogy a boltokban komolyan megdrágulhat a baromfihús ára: de nem csak ez, hanem a háború is okozhatja, hogy sokkal többet kell majd fizetnünk a sázrnyasok húsáért, mint eddig.

A Nébih a cikkben felhívja a figyelmet, hogy a madárinfluenza ciklikussága vrhatóan megszűnik, és része lesz a mindennapjainknak. Fontos ezért, hogy a gazdák megfelelően felkészüljenek, és minden óvintézkedést megtegyenek annak érdekében, hogy a baromfiállományt minél kisebb mértékben érintse a kór.

Ha kíváncsi vagy, hogyan védekezhetsz a madárinfluenza ellen, olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?