7 °C Budapest
Back view of a woman closing or open a store at shopping mall center.

Új lengyel boltlánc tarolná le Magyarországot: retteghet a TEDi, Pepco, KiK?

2022. szeptember 29. 19:02

A Half Price egy lengyel eredetű boltlánc, ami mögött Európa egyik legnagyobb cipőkereskedője és gyártója áll, ami nem más, mint a CCC. A boltlánc 2021 tavaszán debütált anyaországában Lengyelországban, ahol rövid időn belül 13 üzletre növelték a számukat. A lengyel indulást követően nem sokkal Magyarországon is üzletet nyitottak, még 2021 augusztusában, amit azóta még kettő követett.

Mi az a Half Price?

A Half Price egy lengyel márka, ami a CCC tulajdonához tartozik. A Half Price egy úgynevezett Off-price modellre épül, ami azt takarja, hogy márkás és/vagy dizájner cuccokat lehet megvásárolni akciósan. Olyan ez körülbelül, mint egy outlet. A vásárlóknak itt régebbi kollekciókra, visszaküldött vagy raktárakban maradtak ruhákra kell gondolni, amit a Half Price gyakorlatilag kiárusít.

Hány Half Price bolt van Magyarországon?

Magyarországon immár 3 bolttal van jelen a lánc, kettő Budapesten és egy Miskolcon.

Mit lehet kapni a Half Price-ban?

A Half Price-ban márkás és dizájner cuccokon kívül rengeteg minden mást is lehet vásárolni. De a szortiment fő részét klasszikus ruhadarabok jellemzik. Emellett azonban rengeteg minden más csecsebecsét is lehet kapni, például a lakás és otthon részlegen az étkészlettől kezdve, a konyhai kiegészítőkön, textíliákon, lakberendezési és szabadtéri termékekig.

Kik a versenytársak?

Látva a Half Price szortimenjét, ahol a ruhák mellett, seprűt, ajtótámaszt, meg plüsstigrist is lehet venni, joggal juthat sokak eszébe a Pepco, a KiK vagy éppen a Magyarországon szinten nagyon új TEDi. Utóbbi esetében egyébként Magyarországon 4 bolt van, viszont KiK-ből valamivel kevesebb mint 100, Pepcóból pedig 223. Jól látható tehát, hogy azért az üzletszámok alapján igencsak egyenlőtlen lenne versenyt hirdetni, de hosszú távon biztosra vehető, hogy ezek a cégek egyértelműen egymás vetélytársaiként határozzák meg magukat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Érdekesség, hogy a Pepco szintén egy lengyel cég, nem csoda, hogy ott van belőle a legtöbb, szám szerint 1 227 bolt, szemben például a TEDi-vel vagy a KiK-kel, amik német láncok, és utóbbiból az anyaországban valamivel kevesebb mint 2600, előbbiből 1838 található.

Mit tudhatunk a hátországról?

A hazai Half Price a CCC égiszi alatt működik, az oldaluk üzemeltetője is a CCC Hungary Shoes Kft. Ügyvezetője pedig ugyanaz az Hódi Sándor, aki a CCC Hungary Shoes-nak is. A CCC Hungary Shoes-nak 2020. január 01. - 2020. december 31. között valamivel több mint 328 milliós nyeresége volt, 2021 februárja és 2022 januárja között viszont már valamivel több mint 471 és fél millió forint. Ami majdnem 150 millióval több mint a korábbi évben. Összehasonlításképp a Pepco adózott eredménye 2021-ben 8 milliárd, a KiK-é 1,3 milliárd volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm