2 °C Budapest
Back view of a woman closing or open a store at shopping mall center.

Új lengyel boltlánc tarolná le Magyarországot: retteghet a TEDi, Pepco, KiK?

2022. szeptember 29. 19:02

A Half Price egy lengyel eredetű boltlánc, ami mögött Európa egyik legnagyobb cipőkereskedője és gyártója áll, ami nem más, mint a CCC. A boltlánc 2021 tavaszán debütált anyaországában Lengyelországban, ahol rövid időn belül 13 üzletre növelték a számukat. A lengyel indulást követően nem sokkal Magyarországon is üzletet nyitottak, még 2021 augusztusában, amit azóta még kettő követett.

Mi az a Half Price?

A Half Price egy lengyel márka, ami a CCC tulajdonához tartozik. A Half Price egy úgynevezett Off-price modellre épül, ami azt takarja, hogy márkás és/vagy dizájner cuccokat lehet megvásárolni akciósan. Olyan ez körülbelül, mint egy outlet. A vásárlóknak itt régebbi kollekciókra, visszaküldött vagy raktárakban maradtak ruhákra kell gondolni, amit a Half Price gyakorlatilag kiárusít.

Hány Half Price bolt van Magyarországon?

Magyarországon immár 3 bolttal van jelen a lánc, kettő Budapesten és egy Miskolcon.

Mit lehet kapni a Half Price-ban?

A Half Price-ban márkás és dizájner cuccokon kívül rengeteg minden mást is lehet vásárolni. De a szortiment fő részét klasszikus ruhadarabok jellemzik. Emellett azonban rengeteg minden más csecsebecsét is lehet kapni, például a lakás és otthon részlegen az étkészlettől kezdve, a konyhai kiegészítőkön, textíliákon, lakberendezési és szabadtéri termékekig.

Kik a versenytársak?

Látva a Half Price szortimenjét, ahol a ruhák mellett, seprűt, ajtótámaszt, meg plüsstigrist is lehet venni, joggal juthat sokak eszébe a Pepco, a KiK vagy éppen a Magyarországon szinten nagyon új TEDi. Utóbbi esetében egyébként Magyarországon 4 bolt van, viszont KiK-ből valamivel kevesebb mint 100, Pepcóból pedig 223. Jól látható tehát, hogy azért az üzletszámok alapján igencsak egyenlőtlen lenne versenyt hirdetni, de hosszú távon biztosra vehető, hogy ezek a cégek egyértelműen egymás vetélytársaiként határozzák meg magukat.

Érdekesség, hogy a Pepco szintén egy lengyel cég, nem csoda, hogy ott van belőle a legtöbb, szám szerint 1 227 bolt, szemben például a TEDi-vel vagy a KiK-kel, amik német láncok, és utóbbiból az anyaországban valamivel kevesebb mint 2600, előbbiből 1838 található.

Mit tudhatunk a hátországról?

A hazai Half Price a CCC égiszi alatt működik, az oldaluk üzemeltetője is a CCC Hungary Shoes Kft. Ügyvezetője pedig ugyanaz az Hódi Sándor, aki a CCC Hungary Shoes-nak is. A CCC Hungary Shoes-nak 2020. január 01. - 2020. december 31. között valamivel több mint 328 milliós nyeresége volt, 2021 februárja és 2022 januárja között viszont már valamivel több mint 471 és fél millió forint. Ami majdnem 150 millióval több mint a korábbi évben. Összehasonlításképp a Pepco adózott eredménye 2021-ben 8 milliárd, a KiK-é 1,3 milliárd volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?