Lomianki, Poland - July 6, 2021. Auchan supermarket logo atop the shopping center.

Súlyos döntést hozott az Auchan: költségcsökkentés áldozata lesz a népszerű ingyenes szolgáltatás

2022. augusztus 1. 18:54

Auchan-busz nélkül maradnak szeptembertől a fótiak, legalábbis erről tájékoztatta a lakosságot egy önkormányzati képviselő - szúrta ki a Pénzcentrum. Szavai szerint a boltlánc költségcsökkentési okokból szünteti meg a város és a helyi áruház közötti ingyenes járatot, amely egyébként egy megállapodás értelmében Fót város helyi buszjárataként is funkcionált. A város az iskolakezdés előtt orvosolná a helyzetet, mert sok diák használta az ingyenes buszt a közlekedésre, de a képviselő szerint a dolog nem ennyire egyszerű.

Az Auchan Fót áruház vezetése költségcsökkentési okokból úgy döntött, hogy augusztus 31-ével megszünteti a fóti ingyenes Auchan-buszt - tájékoztatta a lakosságot Vargha Nóra helyi önkormányzati képviselő a Facebookon.

Mint írta, a testület sem számított a hírre, hiszen egy az önkormányzattal kötött megállapodás alapján 2016 óta az áruház buszjárata az egyik helyi járatként is üzemel - a másik önkormányzati buszjárat teljesen másfelé, Dunakeszire, az SZTK-hoz közlekedik, nem megy az el az áruházhoz, és nem megy be a Sikátorpuszta nevű városrészre sem.

A hivatallal közösen próbálunk tenni valamit annak érdekében, hogy legalább csökkentett járatszámmal maradjon még az Auchan-járat néhány hónapig, amíg az önkormányzat valahogy pótolni tudja (a személyszállítási szolgáltatásra közbeszerzést kell kiírnunk, ami több hónapot is igényelhet). Az egyértelmű szándékunk, hogy pótoljuk a kiesett járatot, leginkább az azt használó iskolás gyerekek miatt

- írta az önkormányzati képviselő, aki szerint még nem látszik a helyzet végleges megoldása, reménykedik benne, hogy egy-két héten belül sikerül valamilyen megállapodást tető alá hozni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A járat megszűnéséről a múlt héten a Pénzcentrum is értesült. Információink megerősítésének érdekében már akkor megkerestük az Auchant. Többek között arra voltunk kíváncsiak, igazak-e értesüléseink, és ha igen, hány buszjáratot érint a költségcsökkentés. Amint érkezik hivatalos válasz a vállalattól, közöljük.

Emellett megkerestük a Tescót, amelynek szintén számos ingyenes buszjárata üzemel az áruházai környékén: megkérdeztük, ők tervezik-e így csökkenteni a költségeket, és ha igen, melyik áruház járatait érintheti ez. Ha érkezik válasz a kérdéseinkre, külön cikkben közöljük majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?