19 °C Budapest
Cute healthy preschool kid boy eats pasta noodles sitting in school or nursery cafe. Happy child eating healthy organic and vegan food in restaurant. Childhood, health concept

Rossz hírt kaptak a magyar családok: drágul az iskolai étkezés is, mutatjuk, mennyivel

2022. június 13. 08:45

Már ősztől szükség lehet áremelésre a köznevelésben részt vevő intézmények ebédlőiben, mert a csökkentett árak már nem tarthatók tovább. Nem kizárólag a háború felelős ezért, és az önkormányzatok is mindent megtettek, hogy erre ne kerüljön sor, de az elszálló árak már ezt a szegmenst is árinteni fogják.

Az eddigi 800-900 forint helyett körülbelül egy százassal kerül majd többe egy gyermek napi ebédje a közoktatásban ősztől - írta a Világgazdaság a a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének közlése alapján. Sáfár Ferenc, a szervezet elnöke kifejtette: nem lehet tovább tartani az eddigi árakat, mert már olyan beszállító cég is volt, amely ugyan drágábban tudta előállítani az ebédet, de nem emelhetett az árain, így veszteségessé vált.

A szülők így nagyjából négy-ötszáz forintot fizetnek majd a gyermekük napi ebédjéért, ugyanis teljes árat szinte senki nem fizetett. Sok helyen az önkormányzatok a szerződések alapján vállalták a diákok étkezésének árát felalágg felerészben.

A jövővel kapcsolatban Sáfár Ferenc sem tudott biztatót mondani: mint mondta, aggasztóak a folyamatosan emelkedő gabonaárak is, így benne van a pakliban, hogy talán nem is olyan sokára majd újra emelni kell a menzák árain.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?