17 °C Budapest
Na, ez tényleg durva: így csapják be a vásárlókat a ruhaüzletekben

Na, ez tényleg durva: így csapják be a vásárlókat a ruhaüzletekben

2022. május 30. 17:04

Nem ritka, hogy az üzletek  pszichológiai trükköket vetnek be annak érdekében, hogy minél többet vásároljunk. Ha tisztában vagyunk vele, mik ezek, könnyebben elkerülhetjük a csapdákat.

Azt nyilván mindenki sejti, hogy a kirakatokban nem véletlenül szerepelnek az adott színek, nem véletlenül hallunk egy bizonyos zenét a boltban, vagy érzünk épp egy adott illatot, amikor belépünk, mégis érdemes utánajárni, miben is állnak ezek a trükkök.

A Brightside egyik írója két neves márka üzleteiben is dolgozott  éveken keresztül, a Femcafé az ő tapasztalatai alapján összeszedte, hogyan igyekeznek az üzletek "átverni" a fogyasztókat apró, de hatásos csábító módszerekkel, amiknek valószínűleg mindannyian rendszeresen bedőlünk.

A hatalmas piros "sale" jelzések az óriási, adott esetben a végső leárazásokat takarják, az erős szín pedig egyfajta aggodalmat, sürgősséget kelt az agyban, hogy azonnal cselekedni kell. 

A próbababák mindig teljesen fel vannak öltöztetve. Ez azért van, mert ha valakinek megtetszik egy ruhadarab és látja, hogyan tudja szettben elhelyezni azt, akkor nagy eséllyel a babán lévő többi darabot is megveszi hozzá.

Az üzletek célja, hogy minél több időt tölts el ott, ezért is próbálnak lelassítani minket: a látszólag minden logika nélkül szétszórt asztalok, ruhaállványok lényege, hogy minél többfelé legyenek a holmik és keresgetni kelljen őket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Legtöbbször az üzletek a leárazott szekciót a bejárathoz és a próbafülkéhez közel helyezik el. Ez azért van, hogy amint belépsz, elmerülj a keresgélésben, és még mielőtt próbálnál, még egyszer nekiállj válogatni. Ezzel "biztosítva", hogy többet vásárolj.

A ruhaboltokban legtöbbször kellemes, virágos illatokat, menő zenéket és élénk színeket tapasztalunk, hogy növeljék a bennünk a boldogságérzetet, jól érezzük ott magunkat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?