12 °C Budapest
Young girl with Panda head on doing different creative things in backyard, Auckland, New Zealand.

Zsebbenyúlós nap vár a magyar szülőkre: ezekre vadászik most mindenki a boltokban

2022. május 26. 17:04

A jó időnek köszönhetően az idén május 29-re eső gyereknap előtti hetekben sokkal jobban fogytak a kültéri játékok, mint tavaly ilyenkor: rengetegen rendelnek felfújható gyerekmedencét, trambulint, a lakáson belüli játékok közül pedig a tematikus LEGO-készletek és a frappáns ötleteken alapuló társasjátékok aratnak.

Milyen hatással van az idén május 29-ére eső gyereknap eljövetele az online értékesítésre? Az eMAG-Extreme Digitalnál általában két héttel gyereknap előtt kezdenek jól kimutathatóan emelkedni a játékeladások, a legnagyobb forgalomnövekedést pedig 4-5 nappal előtte regisztrálják - ez idén sincs másképp.

A hónap első felének értékesítési adatai alapján idén egy tipikus gyereknapi vásárló több mint bruttó 16 ezer forintért rendelt  játékot a webshoptól, ami közel bruttó háromezer forinttal magasabb a tavalyi átlagnál, bár ebben érvényesül a háborús helyzet által generált infláció hatása is a nagyobb költési hajlandóság mellett. 

Ezek most a legnépszerűbb játékok 

Május első felének értékesítési adatai alapján az idei gyereknap előtt különösen népszerűek a kültéri játékok: a különböző méretű felfújható gyerekmedencéket és kerti trambulinokat, fészekhintákat egyaránt sokan rendelik meg. A gyerekmedencék közül idén azok a legnépszerűbbek, amelyekben különböző felfújható figurák - például pálmafa, víziló, dinoszaurusz - is járnak, amelyek érdekesebbé teszik a lubickolást a gyerekek számára.

A kültéri használatra tervezett elektromos és pedálos gyermekjárművek, amelyek közül idén egyértelműen a rendőrautó és tűzoltóautó kivitelűek fogynak a legjobban, azokból is a két(gyerek)személyes típusok. A tavalyi gyereknap előtt a vásárlók sokkal több legót és más építőjátékot, és jóval kevesebb kültéri  játékot rendeltek.

A beltéri játékok közül az idei gyereknap előtti időszakban jól fogytak az építőjátékok, ezen belül pedig a tematikus (például Super Mario, Star Wars, Marvel) LEGO-készletek voltak a legnépszerűbbek.  Ezek mellett keresettek a játékfigurák a Marvel-szuperhősök műanyag változataitól kezdve az Én kicsi pónim karakterekig.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Társasjátéknál elvárás, hogy a szülő is élvezze

Mivel a társasjátékok újból reneszánszukat élik, egy másik népszerű kategóriának számítanak gyereknap előtt. Manapság már csak a készségfejlesztő, akár a szülők számára is élvezetes játékokat keresik a vásárlók, az egyszerű, “dobok a kockával és lépek a táblán” jellegű játékok ma már nem rúgnak labdába - derül ki a Reflexshop forgalmi adataiból.

Elérhetők közülük  alkalmi játékosoknak szánt könnyed, gyorsan megtanulható példányok:  a kooperatív, nyomozós Rókanyomon társas, a Szendergő hercegnők, amelynek szabályait egy hatéves kislány dolgozta ki, vagy a már 7 éves kortól játszható fantasy-labirintusos Karak. A megfelelő társasjáték kiválasztása egyre nehezebb - nem véletlen, hogy a személyes vásárlástól az online rendelésre terelődött át a fókusz mostanra náluk is.

Az ügyességi játékok közül a mozgáskoordinációt fejlesztő Bilibo-játékokat, az extrém dizájnú, szilikon anyaga révén könnyen elkapható Waboba Wingman frizbiket,  illetve az extra magasra pattanó Moon Ball labdákat keresik a legtöbben, de a YoYoFactory jojói is örök slágernek számítanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm