35 °C Budapest
Young girl with Panda head on doing different creative things in backyard, Auckland, New Zealand.

Zsebbenyúlós nap vár a magyar szülőkre: ezekre vadászik most mindenki a boltokban

2022. május 26. 17:04

A jó időnek köszönhetően az idén május 29-re eső gyereknap előtti hetekben sokkal jobban fogytak a kültéri játékok, mint tavaly ilyenkor: rengetegen rendelnek felfújható gyerekmedencét, trambulint, a lakáson belüli játékok közül pedig a tematikus LEGO-készletek és a frappáns ötleteken alapuló társasjátékok aratnak.

Milyen hatással van az idén május 29-ére eső gyereknap eljövetele az online értékesítésre? Az eMAG-Extreme Digitalnál általában két héttel gyereknap előtt kezdenek jól kimutathatóan emelkedni a játékeladások, a legnagyobb forgalomnövekedést pedig 4-5 nappal előtte regisztrálják - ez idén sincs másképp.

A hónap első felének értékesítési adatai alapján idén egy tipikus gyereknapi vásárló több mint bruttó 16 ezer forintért rendelt  játékot a webshoptól, ami közel bruttó háromezer forinttal magasabb a tavalyi átlagnál, bár ebben érvényesül a háborús helyzet által generált infláció hatása is a nagyobb költési hajlandóság mellett. 

Ezek most a legnépszerűbb játékok 

Május első felének értékesítési adatai alapján az idei gyereknap előtt különösen népszerűek a kültéri játékok: a különböző méretű felfújható gyerekmedencéket és kerti trambulinokat, fészekhintákat egyaránt sokan rendelik meg. A gyerekmedencék közül idén azok a legnépszerűbbek, amelyekben különböző felfújható figurák - például pálmafa, víziló, dinoszaurusz - is járnak, amelyek érdekesebbé teszik a lubickolást a gyerekek számára.

A kültéri használatra tervezett elektromos és pedálos gyermekjárművek, amelyek közül idén egyértelműen a rendőrautó és tűzoltóautó kivitelűek fogynak a legjobban, azokból is a két(gyerek)személyes típusok. A tavalyi gyereknap előtt a vásárlók sokkal több legót és más építőjátékot, és jóval kevesebb kültéri  játékot rendeltek.

A beltéri játékok közül az idei gyereknap előtti időszakban jól fogytak az építőjátékok, ezen belül pedig a tematikus (például Super Mario, Star Wars, Marvel) LEGO-készletek voltak a legnépszerűbbek.  Ezek mellett keresettek a játékfigurák a Marvel-szuperhősök műanyag változataitól kezdve az Én kicsi pónim karakterekig.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Társasjátéknál elvárás, hogy a szülő is élvezze

Mivel a társasjátékok újból reneszánszukat élik, egy másik népszerű kategóriának számítanak gyereknap előtt. Manapság már csak a készségfejlesztő, akár a szülők számára is élvezetes játékokat keresik a vásárlók, az egyszerű, “dobok a kockával és lépek a táblán” jellegű játékok ma már nem rúgnak labdába - derül ki a Reflexshop forgalmi adataiból.

Elérhetők közülük  alkalmi játékosoknak szánt könnyed, gyorsan megtanulható példányok:  a kooperatív, nyomozós Rókanyomon társas, a Szendergő hercegnők, amelynek szabályait egy hatéves kislány dolgozta ki, vagy a már 7 éves kortól játszható fantasy-labirintusos Karak. A megfelelő társasjáték kiválasztása egyre nehezebb - nem véletlen, hogy a személyes vásárlástól az online rendelésre terelődött át a fókusz mostanra náluk is.

Az ügyességi játékok közül a mozgáskoordinációt fejlesztő Bilibo-játékokat, az extrém dizájnú, szilikon anyaga révén könnyen elkapható Waboba Wingman frizbiket,  illetve az extra magasra pattanó Moon Ball labdákat keresik a legtöbben, de a YoYoFactory jojói is örök slágernek számítanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?