33 °C Budapest
Ezek most a legkelendőbb cuccok a Vaterán: meglepő, milyen gyorsan lelnek új gazdára

Ezek most a legkelendőbb cuccok a Vaterán: meglepő, milyen gyorsan lelnek új gazdára

2022. május 24. 12:33

Éves szinten több mint kétmillió darab terméket adnak el a Vaterán, az oldalon tavaly ősz óta eladott termékek átlagosan  kevesebb mint két hét alatt keltek el. Az egyik online piactér szakértői összegyűjtötték a platformjukon a leggyorsabban elpasszolható termékek listáját: az otthon kallódó szerszám, nyomtató, szórakoztató elektronikai kütyü például tipikusan ezek közé tartozik.

A hazai e-kereskedelem folyamatos bővülése nyomán egyre nagyobb szerep jut az új termékek mellett a használt árucikkek adásvételét is biztosító online piactereknek.. Bár továbbra is jóval többen vannak, akik csak vásárolnak a Vaterán, egyre többen látják meg a lehetőséget abban, hogy a számukra feleslegessé vált, de egyébként jó állapotú dolgaiknak ilyen platformon keresnek új gazdát - akár környezettudatosságból, akár azért, hogy plusz bevételhez juttassák a családi kasszát.

Ezeket a termékeket viszik el a leghamarabb a felületen

Az online piactéren 2021. szeptember 1. és 2022. május 2. közötti eladott termékek a belső forgalmi statisztikák szerint átlagosan 11,5 nap, tehát két hétnél is rövidebb idő alatt találtak gazdára. Emellett vannak különösen népszerű termékkategóriák, amelyek jellemzően ennek töredéke alatt elkelnek. Az eladott termékek közül a leggyorsabban, átlagosan csupán 4 nap alatt a gazdára talált irodaszereket, irodatechnikai eszközöket vitték el, ami azt jelzi, hogy ha valakinél egy működőképes nyomtató, fotónyomtató kallódik otthon, jó eséllyel könnyen túladhat rajta.

Átlagosan 5 napon belül vitték el a Vaterán a fenti időszakban eladott szerszámokat, kerti gépeket és más kertbe való termékeket (beleértve a növényeket is): mivel a piactéren sok teljesen új, vagy csak minimálisan használt termék is elérhető, nyár elején például sokan rendelnek fűnyírógépet. Ugyancsak átlagosan öt nap alatt vitték el a Kortárs és kézműves alkotás kategóriában megvásárolt  termékeket: itt a festmények, grafikák, szobrok és plasztikák mellett a kreatív hobbik kellékei is megtalálhatók.

Amiket egy-két héten belül elvisznek

Az eladott termékek közül egy héten belül találtak gazdára az autó- és motoralkatrészek, szórakoztatóelektronikai eszközök (a tévétől a hifiberendezésig), a hangszerek és stúdióelektronikai termékek, bútorok és lakberendezési kiegészítők, illetve a mobiltelefonok és a vezetékes telefonok is. A statisztikák szerint egy-két héten (8-14 napon) belül jelentkezett vásárló a Vaterán a játékokra, játékkonzolokra, játékszoftverekre, számítástechnikai eszközökre és alkatrészekre, valamint a fényképezőgépekre is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ugyancsak ennyi idő alatt keltek el a felhasználók egyik slágertermékének számító babaholmik és gyermekruhák, illetve a felnőtteknek szánt ruhák is. Kevesebb mint két hét alatt találtak gazdára tavaly szeptember óta eladott régiségek, könyvek/újságok, bakelitlemezek és CD-k, illetve az olyan gyűjtői termékek, mint például a régi pénzérmék, bélyegek, képeslapok és poszterek.

Az online piactéren eladott cikkek 75-80 százalékáért előre utalással fizetnek a vásárlók, ez jól mutatja, hogy a felhasználók biztonságosnak ítélik meg a felületen történő vásárlást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?