Oxfordshire, UK- November 24, 2014: Shopping Trolleys Outside Tesco Supermarket

Árstop: a Spar és a Tesco is mennyiségi korlátozást vezet be a hatósági áras termékekre

2022. február 1. 10:22
Frissítve: 2022. február 2. 17:10

2022. február 1-jétől mennyiségi korlátozást vezet be a SPAR Magyarország valamennyi üzletében a Kormány döntése alapján hatósági árral szabályozott termékekre. Lapunk értesülése szerint a Tesco is bevezeti a korlátozást, a részletekre tőlük még várunk.

„A SPAR Magyarország legfontosabb törekvése, hogy a vásárlóinak lehető legszélesebb körét friss, minőségi termékekkel lássa el a szükséges volumenben. A kiemelkedő érdeklődésre tekintettel úgy döntöttünk, hogy február 1-jétől mennyiségi korlátozást vezetünk be a hatósági áras termékek esetében. A döntéssel azt szeretnénk elérni, hogy továbbra is a megszokottak szerint tudjon hozzájutni mindenki háztartási mennyiségben az érintett termékekhez” – ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Az áruházi és online vásárlások esetében február 1-jétől visszavonásig a következő mennyiségi korlátot vezeti be az áruházlánc: búzafinomlisztből és kristálycukorból 10 kilogrammot, napraforgó-étolajból 10 litert, a 2,8%-os tehéntejből pedig 12 litert vásárolhatnak egyszerre a vásárlók. A sertéscomb esetében 10 kilogramm, a csirkemell és -farhát esetében kiszereléstől függően 4 tálca vagy 3 kilogramm lesz az egyszerre megvásárolható maximális mennyiség.

A Spar a Pénzcentrummal a tegnapi nap folyamán még azt közölte lapunkkal, hogy "egyelőre nem tervezik a mennyiségi korlátozás bevezetését", de folyamatosan vizsgálni fogják a készletek alakulását. Ezek szerint ez gyorsan megtörtént a szupermarketlánc részéről...

A Tesco is bevezeti a korlátozást

A Pénzcentrum legfrissebb értesülése szerint a Tesco is be fogja vezetni a mennyiségi korlátozást a hatósági áras termékekre. A pontos részleteket még várjuk a hipermarkettől, amint befutnak az információk, frissítjük cükkünket.

Frissítés, 14:00 - A Tesco lapunknak küldött válasza:

Áruházunknál a hatósági ár hatályba lépését követően előfordulhat, hogy egyes hatósági ár alá tartozó termékek a 2021. október 15-ei árnál is kedvezőbb áron megvásárolhatók. Ezekre vonatkozóan limitet állítunk be az egyszerre maximálisan megvásárolható mennyiségre. Ez a limit a normál háztartási mennyiség feletti mértékű és vásárlásonként érvényes. A mai napon (február 1. - a szerk.) semmilyen termékre nem vonatkozik mennyiségi korlátozás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem tilos mennyiségi korlátozást bevezetni

A tegnapi nap folyamán, azaz január 31-én a Pénzcentrum megkereste Vámos Györgyöt, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárát, aki lapunknak elmondta,

nem tilos mennyiségi korlátozást bevezetni. Ez azt a célt szolgálja, hogy a családi vásárlásokat biztonsáosan ki tudják szolgálni, ne legyen túlzott felvásárlás, jusson mindenkinek az érintett termékekből.

Indul az árstop, felkészülnek a láncok

Mint ismert, a 2022. február 1. és 2022. május 1. közötti időszakban, hat termékre vonatkozóan árstop lesz érvényben Magyarországon. A már érvényben lévő rendeletben megnevezett hatósági áras termékek a következők:

  • kristálycukor (fehér cukor),
  • búzafinomliszt BL 55,
  • finomított napraforgó étolaj,
  • házi sertés comb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • csirkemell, csirkefarhát – hát, egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös,filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Az említett termék vonatkozásában üzletben vagy bevásárlóközpontban folytatott kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem során alkalmazandó bruttó kiskereskedelmi ár a kereskedelemről szóló törvény szerinti napi fogyasztási cikkeket értékesítő kereskedő által 2021. október 15. napján alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm