4 °C Budapest
Heap of watermelons at Market

Folytatódik a hazai dinnyeháború az áruházakban: új bejelentést tett a Tesco

2021. július 14. 18:55

Július közepétől már elérhetők a hazai termelőktől származó görögdinnyék a Tescóban. A hazai dinnye édes ízét a közép-európai vásárlók is élvezhetik, az áruházlánc ugyanis a belföldi 6-7 ezer tonnányi értékesítés mellett 7-8 ezer tonna magyar görögdinnyét exportál a régió üzleteibe.

Július közepétől már kapható a magyar dinnye a Tesco hazai áruházaiban. A szezonban összesen mintegy 6-7 ezer tonna görögdinnye kerül a zöldség-gyümölcs osztályok polcaira. A vásárlók a hagyományos magos mellett fekete magszegény, aprómagvú mini, magszegény sárgahúsú és bébi görögdinnyék közül válogathatnak.

A Tesco elkötelezett a hazai termelők támogatása mellett. Számos magyarországi termelővel és szállítóval működünk együtt, és segítjük őket, hogy fejleszthessék vállalkozásukat, termékeiket. Sok esetben pedig a vásárlók igényeihez igazodva a szállítókkal közösen keressük a kínálat bővítésének lehetőségeit is. Dinnyetermelőink hosszú távú, megbízható partnereink, akik széles görögdinnye-választékot fejlesztettek ki, amelyen belül a fekete magszegény termékek egyre keresettebbek, ezért idén ezekből 1000 tonnát tervezünk értékesíteni

– mondta Kámán Tamás, a Tesco beszerzési igazgatója.

A Tesco közép-európai áruházainak vásárlói is a magyar termelők munkájának gyümölcsét fogyaszthatják majd. Az előző évekhez hasonlóan ugyanis idén is várhatóan 7-8 ezer tonna magyar dinnye érkezik a Tesco cseh és szlovák üzleteibe a hagyományos magos és magszegény, a mini, valamint a magszegény sárgahúsú fajtákból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?