14 °C Budapest
A typical living quarters in the centre of Budapest, the Capital of Hungary in Central Europe.  Looking up at the rectangular format of the building.

Ingatlanos átverés Budapesten: ezekkel a módszerekkel fosztotta ki áldozatait a trükkös csaló

2021. július 2. 14:32

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki éveken keresztül üzletszerűen élt csalásokból, többnyire nem létező ingatlanokat kínálva megvételre - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádirat szerint az 53 éves férfi 2010 és 2013 között 26 embert károsított meg: egyesekkel elhitette, hogy kedvezményes áron önkormányzati tulajdonú lakáshoz juttatja őket, míg másoknak azt állította valótlanul, hogy jutányos áron olyan ingatlanokhoz tudja juttatni őket, amelyek bedőlt banki hitelügyletekből származnak.

A főügyész hozzátette: a vádlott azt is állította, hogy az önkormányzat, illetve a bank egyszerre kívánja értékesíteni a kijelölt ingatlanportfóliót, az abban szereplő ingatlanokat csak egyben lehet kedvezményesen megvásárolni, ezért a nagy összegű vételárat is egy összegben kell megfizetni. Ezért a sértetteknek nem adásvételi szerződés megkötését kínálta fel - mivel története szerint a lakásokat "csomagban" ő vásárolja meg -, hanem jellemzően kölcsönszerződést íratott alá velük, amelyek alapján a pénzt átadták a férfinak. A vádlott közölte, a lakásokat majd akkor osztja szét, amikor azokat megszerezte.

A vádlott a sértetteknek címlistát mutatott a megvásárolható ingatlanokról, amelyben budapesti - I., II., V., VI., XI. és XIII. kerületi - lakások szerepeltek. Ezek az ingatlanok azonban vagy nem léteztek, vagy nem önkormányzati, illetve banki tulajdonban álltak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A férfi ellen a sértettek feljelentést tettek, emiatt évekig bujkált a hatóságok elől, a rendőrség azonban 2019 nyarán elfogta. Az elfogását megelőző igazoltatáskor a férfi hamisított guatemalai útlevelet adott át a rendőröknek, amelyben egy guatemalai állampolgár adatai szerepeltek, a vádlott fényképével. Elfogását követően a férfi hosszabb ideig letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. A Fővárosi Főügyészség a férfit 26 rendbeli csalással és közokirat-hamisítással vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza - közölte a főügyész.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?