26 °C Budapest
Nagy vállalást jelentett be a Lidl: év végéig életbe lép az újítás a sajátmárkás termékeknél

Nagy vállalást jelentett be a Lidl: év végéig életbe lép az újítás a sajátmárkás termékeknél

2021. július 1. 13:31

A hazai nagy népszerűségnek örvendő diszkontlánc célul tűzte ki, hogy 2025-ig a sajátmárkás termékeinek csomagolásában átlagosan legalább 20%-ban újrahasznosított anyagot használ fel. Továbbá törekszik arra, hogy 2021 végéig kivonja a sajátmárkás csomagolóanyagaiból a fekete műanyagot, ezáltal jelentősen növelve a csomagolás újrafeldolgozhatóságát.

A Lidl Magyarország 2018-ban kötelezte el magát a fenntarthatóbb műanyaghasználat mellett azáltal, hogy vállalta, 2025-ig 20%-kal csökkenti műanyagfelhasználását, sajátmárkás termékeinek csomagolásának 100%-át pedig maximálisan újrahasznosíthatóvá teszi. E törekvések mentén az áruházlánc már számos csomagolását átalakította, ahol lehetséges, elhagyta a műanyagot, csökkentette a mennyiségét, növelte az újrahasznosíthatóságot vagy újrahasznosított műanyagot használt fel.

Beszállítóival együttműködve a diszkontlánc folyamatosan optimalizálja többek között zöldség-gyümölcs kínálatában is a csomagolást, aminek eredményeképpen 2020-ban, éves szinten több mint 24,94 tonna műanyagot takarított meg a vállalat. A lédig termékek környezetkímélőbb tárolására és szállítására alternatív megoldásként újrahasználható zsákot is kínál vásárlóinak a Lidl.

Az új műanyagcélokkal a boltlánc további konkrét lépéseket tett a műanyagfelhasználás elleni küzdelemben, a fenntarthatóbb csomagolás és a körkörös gazdaság modelljének előmozdítása érdekében. A körkörös gazdaság célja a termékek élettartamának megnövelése azáltal, hogy újrahasznosíthatóságuk biztosításával az alapanyagokból új késztermékek nyerhetőek, így a hulladék mennyisége is csökken.

A műanyag elkerülése és csökkentése mellett fontos törekvésünk, hogy a fekete műanyag használatának megszüntetésével elősegítsük a csomagolások újrahasznosíthatóságát. Ezenfelül az újrahasznosított anyagok használata egyértelműen jelzi elkötelezettségünket a körkörös gazdaság mellett

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- mondta Tőzsér Judit, a cég vállalati kommunikációs vezetője. A teljes cél- és intézkedéscsomaggal a Lidl Magyarország a Schwarz Csoport átfogó REset Plastic műanyag stratégiáját támogatja, amely a műanyag elkerülésétől kezdve a tervezésen és az újrahasznosításon át az innovációt és az oktatást is magában foglalja.

Címlapkép: Lidl Magyarország

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 4. 13:54