21 °C Budapest
Színt vallott a Spar: ezeket a termékeket tömegek keresik, ekkor jönnek a giga akciók

Színt vallott a Spar: ezeket a termékeket tömegek keresik, ekkor jönnek a giga akciók

2021. március 24. 11:49

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. a rendkívüli kihívások elé állító 2020-as évben is kimagasló teljesítményt nyújtott. A forgalom az előző évhez képest 8,7%-kal 738,9 milliárd forintra növekedett, és a munkahelyek száma is bővült: az év végére több mint 14 ezer fő, vagyis ötszázzal több munkatárs dolgozott a cégnél 2019-hez képest - derült ki a boltlánc március 24-én tartott sajtóeseményén.

2020-ban a Spar Magyarország folytatta saját üzlethálózata fejlesztését, két új SPAR szupermarket és két City SPAR szupermarket is megnyílt, valamint országszerte tizennégy áruházban került sor felújításra. A hálózatfejlesztés eredményeként Törökbálinton és Komáromban egy-egy új SPAR szupermarket, Budapesten a XI. és XIII. kerület forgalmas közlekedési csomópontjai közelében pedig City SPAR szupermarketek nyitották meg kapuikat.

Máshol is megy a terjeszkedés

A vállalat üzleti moddellje (Spar partner program) 21 eladóhellyel bővült, így a csatlakozó töltőállomásokkal és üzletekkel együtt országosan már 207 egység tartozik hozzá. Az üzletág éves forgalma meghaladta a 67 milliárd forintot és mintegy 1 800 embernek ad munkát.

Webshop bővülés

A sajtóeseményen elhangzott, hogy a vállalat 2019-ben közel egymilliárd forintos fejlesztést követően indította el a SPAR online shopot. Ez ma már mintegy 2 millió lakos számára érhető el Magyarországon. A keresletnövekedés miatt 2020-ban a cég 144 főre növelte az online shopban tevékenykedő kollégái létszámát, és bővítette a kiszállítási idősávokat is.

A kiszállítási és a Drive-In átvételi lehetőség is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezért tavaly újabb helyszínekkel bővült a webshop kiszállítási területe: helyszíni átvétellel a tatabányai INTERSPAR is csatlakozott az online shophoz, július közepétől pedig a Velencei-tó környékén is bevezették a házhozszállítási szolgáltatást. A járványhelyzet miatt a kiszállító és az áruházi átvételt lebonyolító munkatársak maszkban adják át a megrendelést, továbbá lehetőség van érintésmentes átadásra is, melynek során a kiszállító kollégák a vásárlókkal nem érintkeznek.

Sajátmárkás termékek

A Spar sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a saját márkás termékek mennyiségi növekedése mellett kiemelten fontos szempont a minőségi és a minél nagyobb arányban történő hazai alapanyagok felhasználása. A választék évről évre bővül, így mára 31 termékcsalád több mint 3 600 saját márkás árucikke érhető el az üzletek polcain.

Mikor van az akcióláz?

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Heiszler Gabriella újságíró kérdésre elmondta, hogy a bolt-lánc úgy tekint magára, mint egy olyan szerves egységre, ami teljesen integrálódott a magyar élelmiszerelosztásra. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mi benne vagyunk a magyar élelmiszer-lánc szívében, több mint 13 ezer munkavállalót foglalkoztatunk- tette hozzá az ügyvezető, aki elmondta azt is, hogy a beszerzéseik több mint 90 százalékban magyar cégeken futnak keresztül. Éppen ezért, mivel a magyar vállalat a beszerzésben nagy önállóságot élvez, nem tartja visszásnak, hogy az anyacégből a vezetők profitot vesznek ki a vállalkozásból, úgy, hogy közben rengeteg pénzt is fektetnek be Magyarországon. 

Az ügyvezető beszélt arról is, hogy a mostani időszakban a kapacitásaik a csúcsún járnak, ami a webshopot illeti. Itt manapság az átlagos kosárérték 20 ezer forint fölött van, az emberek jellemzően nehéz dolgokat rendelnek online, mint például ásványvíz, uht tej, olaj, de azért a láncnál az ügyvezető elmondása szerint magas a frissáru-rendelések részaránya is.

Heiszer Gabriella mindezeken felül elmondta azt is, hogy a legtöbb akciójukat tudatosan a fizetési napok, azaz minden hónap 10.  napja környékére lövik be, meglátásuk szerint ugyanis a legtöbben ilyenkor mennek nagybevásárlásra, ilyenkor a legrelevánsabb a az akció. Az ügyvezetőtől ezen felül megtudtuk azt is, hogy az utóbbi években nagyon megnőtt az akciós termékek vásárlása, illetve az emberek egy jelentős része az alacsonyabb árkategóriás termékekből válogat leginkább.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 7. 07:02