31 °C Budapest
Megrohanták a boltokat a magyarok: mindenki ilyen maszkot akar a korlátozások miatt

Megrohanták a boltokat a magyarok: mindenki ilyen maszkot akar a korlátozások miatt

2021. március 4. 15:15

Kifogyott az FFP2 típusú szájmaszk az eMAG raktáraiból a mai napon, azok után, hogy bizonyos hírek szerint a kormány kötelezővé tenné ennek használatát. A hivatalos kormánytájékoztatás egyelőre nem tartalmaz a maszk típusára vonatkozó korlátozást, viszont úgy tűnik ennek ellenére a lakosság ismét a maszkok felvásárlásába kezdett.


Értesüléseink szerint Magyarországon is életbe léphet a szomszédos Szlovákiához hasonló rendelkezés, miszerint az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden egyéb zárt területen is kötelező lesz hordani - írta csütörtökön reggel az Index. Ennek hatására az egyik legnagyobb online piactér raktárkészlete teljesen kifogyott az FFP2-es maszkokból, olyan felvásárlás indult meg.

Valószínűleg csak olaj volt a tűzre Gulyás Gergely mai bejelentése a további korlátozásokról - bár a kormányinfón mindössze kötelező maszkhasználatról beszélt, maszkttípusról nem. Az eMAG tájékotatása szerint a reggeli cikk és a további korlátozások bejelentése nyomán 1 óra alatt annyi maszkot vásároltak náluk, mint előtte egy teljes hónap alatt, februárban.

Leginkább FFP2 maszkokat keresnek a vásárlók, de a a háromrétegű hagyományos, eldobható maszk is jobban fogy, mint máskor

- tájékoztattak, és hozzátették: 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az eMAG saját FFP2-es készlete ma elfogyott, de egyes Marketplace-partnereknél még elérhetők maszkok.

"Pénteken, valamint hétfőn is érkezik újabb szállítmány az eMAG saját raktárába, mert a cég a környező országok hasonló szigorító intézkedései nyomán előre rendelt újabb készleteket. A tisztítószerek eladásai nagyjából a szokásos forgalom másfélszeresére emelkedtek március 4-én" - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?