Megrohanták a boltokat a magyarok: mindenki ilyen maszkot akar a korlátozások miatt

2021. március 4. 15:15

Kifogyott az FFP2 típusú szájmaszk az eMAG raktáraiból a mai napon, azok után, hogy bizonyos hírek szerint a kormány kötelezővé tenné ennek használatát. A hivatalos kormánytájékoztatás egyelőre nem tartalmaz a maszk típusára vonatkozó korlátozást, viszont úgy tűnik ennek ellenére a lakosság ismét a maszkok felvásárlásába kezdett.


Értesüléseink szerint Magyarországon is életbe léphet a szomszédos Szlovákiához hasonló rendelkezés, miszerint az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden egyéb zárt területen is kötelező lesz hordani - írta csütörtökön reggel az Index. Ennek hatására az egyik legnagyobb online piactér raktárkészlete teljesen kifogyott az FFP2-es maszkokból, olyan felvásárlás indult meg.

Valószínűleg csak olaj volt a tűzre Gulyás Gergely mai bejelentése a további korlátozásokról - bár a kormányinfón mindössze kötelező maszkhasználatról beszélt, maszkttípusról nem. Az eMAG tájékotatása szerint a reggeli cikk és a további korlátozások bejelentése nyomán 1 óra alatt annyi maszkot vásároltak náluk, mint előtte egy teljes hónap alatt, februárban.

Leginkább FFP2 maszkokat keresnek a vásárlók, de a a háromrétegű hagyományos, eldobható maszk is jobban fogy, mint máskor

- tájékoztattak, és hozzátették: 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az eMAG saját FFP2-es készlete ma elfogyott, de egyes Marketplace-partnereknél még elérhetők maszkok.

"Pénteken, valamint hétfőn is érkezik újabb szállítmány az eMAG saját raktárába, mert a cég a környező országok hasonló szigorító intézkedései nyomán előre rendelt újabb készleteket. A tisztítószerek eladásai nagyjából a szokásos forgalom másfélszeresére emelkedtek március 4-én" - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05