Itt van Müller Cecília bejelentése: újabb részleteket közölt a korlátozások kibővítéséről

Itt van Müller Cecília bejelentése: újabb részleteket közölt a korlátozások kibővítéséről

2021. március 4. 13:59

Helyzet van! Hetekig kell még várnunk, míg a járvány helyzet javulhat - mondta el az operatív törzs mai napon tartott sajtótájékoztatóján Müller Cecília. A tisztifőorvos beszélt a mai napon bevezetett korlátozó intézkedések fontosságáról is.

Emlékeztetőül, a mai napon tartott Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely a járvány megfékezése érdekében újabb szigorú korlátozásokat vezet be a kormány Magyarországon. Ezek között a legfontosabb intézkedés, hogy bezárnak a bölcsődék és óvodák, az általános iskolák pedig átállnak a digitális tanrendre. Emellett bezárnak az üzletek és a különböző szolgáltatásokat nyújtó intzmányek is. Erről itt írtunk részletesen:

Helyzet van!

"Helyzet van!" - konkrétan így fogalmazott a magas esetszámok kapcsán Müller Cecília. "A romló adatok önmagukban is elegendőek lennének ahhoz, hogy szigorítsunk a járványügyi intézkedéseken. A védőoltások beadása új szakaszt jelent, de sem számban, sem időben nem tartunk még ott, hogy a helyzet javuljon - ez még várat magára néhány hétig" - fogalmazott a tisztifőorvos, aki szerint ezért

a kontaktusok számát kell most csökkenteni, mert a vírus reprodukciós rátája nap mint nap növekszik.

Müller Cecília tájékoztatása szerint a most terjedő variánsok gyorsabban terjednek, a reprodukciós ráta 1,3. Hozzátette: "Akkor tudjuk visszaszorítani a járványt, ha ez a szám 1 alá szorul vissza."

Nem lehetett elkerülni a korlátozó intézkedéseket

- fogalmazott Müller, és azt is hozzátette, hogy rendkívül leterheltté vált a kórházi ellátórendszer, és egyre inkább bebizonyosodik, hogy a brit mutáns a fiatalabb korosztályban is súlyos, szövődményes megbetegedést okoz a koronavírus. Müller Cecília arra kérte a lakosságot, hogy:

"Legyünk türelemmel a meghozott intézkedésekkel szemben!"

Közel 400 ezer magyart oltanak be március közepéig

A következő héten 395 ezer embert tudunk beoltani - fogalmazott Müller Cecília, és azt is hozzátette, hogy nagyon sokan vannak, akik 65 év felett regisztráltak, másfél millióan. Mint elmondta, őket most a Sinopharm és Moderna vakciával az orvosoknál, Pfizerrel pedig az oltópontokon végzik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Müller szerint a most hétvégi kampány is nagy előrelépést jelent majd, amely keretében a krónikus betegeket fogják oltani. 270 ezren regisztráltak, közülük már több mint 100 ezret beoltottak, de most újabb 70 ezer embert tudnak beoltani az oltópontokon a 18-59-es korcsoportból. Mint mondta, ők a mai napon kapnak SMS-üzenetet, ami pontosan tartalmazni fogja az oltás időpontját és helyét. Müller arra kéri az érintetteket, hogy

ne válaszoljanak az SMS-re, és azt is elmondta, hogy a dátum módosítására nincs lehetőség: a megadott időben és helyen kell megjelenni. Csak különleges esetén ne jelenjenek meg most a regisztráltak - mondta. Az SMS-t a vakcinainfó fogja küldeni.

101 kórházban 433 oltóponton zajlik majd az oltás. Óránként 12 főt oltanak be egy oltópontonon. Pontosan kéri Müller a megjelenést, mert szeretnék elkerülni a zsúfoltságot. Kéri továbbá, hogy vigyék a szükséges dokumentumokat, legyenek maszkban, mert időben eltarthat egy oltás akár 40 percig is. Katonák is fogják segíteni az eligazítást.

Hatósági intézkedések

Kiss Róbert rendőr-alezredes ismét felsorolta a korlátozó intézkedéseket, valamint elmondta, hogy amint döntés születik a részletszabályokról, tájékoztatást adnak ezekről. Kiss Róbert ezen kívül ismertette az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseit.

  • Az elmúlt 24 órában a vendéglátóegységgel szembeni nyitvatartás korlátozásának megsértése miatt 9 emberrel szemben jártak el, egy egységet zártak be:
  • Tiszafüreden egy egységben 5 személy tartózkodott, a vendéglátóegység tulajának engedélyével történt a szeszes ital fogyasztása, ezért 6 hónapra bezárták az egységet.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Encsen két alkalmazott és egy vendég nem viselte a maszkot, az üzemeltető felelősségét közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják.
  • 327 intézkedés volt a kijárási tilalom, valamint a gyülekezési tilalom megsértése miatt. Közülük ketten szegték meg a kutyasétáltatás 500 méteres szabályát.
  • A korridorokon 53 rendőri intézkedés történt tegnap.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?